Vrijwilligers Informatie Punt Beuningen

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Beuningen is onderdeel van Perspectief, de welzijnsorganisatie in de gemeente Beuningen. Ons doel is te helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en organisaties te helpen bij het vinden van nieuwe vrijwilligers. We geven informatie en advies. Ook organiseren we workshops en bijeenkomsten voor vrijwilligers.


Zijn er onduidelijkheden of wil je ons een vraag stellen? Dat kan! Maak een afspraak via ons online aanmeldformulier. Of bellen kan ook 024 -6750939

vrijwilligerswerk

Wil jij weten op welke manier jij een steentje bij kunt dragen als vrijwilliger? Vind jouw ideale vacature in ons aanbod!

Helpdesk voor organisaties en vrijwilligers

Bij het VIP kun je als organisatie en als vrijwilliger terecht voor informatie en advies. Bijvoorbeeld over het opzetten van goed vrijwilligersbeleid, of over het begeleiden van vrijwilligers die wat extra aandacht nodig hebben.
Vind je het lastig om uit zoveel vacatures de juiste te kiezen? Geen probleem! We helpen je graag ontdekken welk vrijwilligerswerk het beste bij je past. Onze adviseurs zijn heuse experts op dit gebied en denken graag met je mee!

Vrijwilligersacademie

Ben jij vrijwilliger, coördinator of bestuurslid? Of woon je in Beuningen en doe je elders vrijwilligerswerk? Dan kun je (meestal) gratis meedoen aan onze workshops en lezingen!

Uitgelichte vacatures

Taak · 0–2 uur
Beuningen
Klusjes in en rondom huis
We krijgen regelmatig vragen binnen van mensen die hulp nodig hebben bij een klusje: lamp ophangen, batterij brandmelder vervangen, muurbeugels ophangen etc. Geplaatst door Buur(t)hulp, een project van Perspectief

Bekijk het aanbod in onze Academie

Meld je aan als vrijwilliger voor een kortdurend evenement. Of neem deel aan een workshop! De kalender toont de eerstvolgende activiteiten en workshops. Meer bekijken? Klik op 'Alle activiteiten' of 'Alle workshops' onderin de kalender.

 1. Evenement
 2. Apr13
 3. Mei14
  Evenement · zondag om 09:00SurviFELrunNSSV FEL
 4. Alle evenementen
 1. Workshop
 2. Apr3
  Workshop · maandag om 09:30Open InloopZelfregiecentrum Nijmegen
 3. Apr4
  Workshop · dinsdag om 09:30Open InloopZelfregiecentrum Nijmegen
 4. Apr5
  Workshop · woensdag om 09:30Open InloopZelfregiecentrum Nijmegen
 5. Apr6
  Workshop · donderdag om 09:30Open InloopZelfregiecentrum Nijmegen
 6. Apr7
 7. Alle workshops

Vrijwilligerspool

Kun je nog geen geschikte vacature vinden? Meld je dan aan bij de vrijwilligerspool!

Heb je een speciale wens voor het soort vrijwilligerswerk dat je wilt doen? Of wil je dat organisaties jou sneller kunnen vinden? Dan is de vrijwilligerspool de plek om je profiel te laten zien.

Vermeld je interesses, je vaardigheden en in welke regio je aan de slag wilt. Treft een organisatie jou in de pool? Dan ontvang je een bericht om te kijken of jullie een match zijn. Tip: voeg een profielfoto toe, dat vergroot je kans op een match!

Vrijwilligerswerk doen

Want helpen maakt happy!

Fijn dat jij je wilt inzetten voor Beuningen. Vrijwilligerswerk kan jou veel opleveren: het is een zinvolle tijdsbesteding, opdoen van veel nieuwe sociale contacten, iets terugdoen voor de maatschappij, nieuwe ervaringen opdoen, veel nieuwe dingen leren en vrijwilligerswerk is gewoon LEUK.

Op deze website kun je vast een passende vrijwilligersvacature vinden.

Je kunt je inzetten in bijvoorbeeld de zorg, de cultuur, de natuur, het verenigingsleven, de buurt, voor een goed doel of iets heel anders.


Heb je hulp nodig met het vinden van vrijwilligerswerk? Maak een afspraak via ons online aanmeldformulier. Of bellen kan ook 024 -6750939.

Onze medewerkers geven je dan persoonlijk advies over wat voor soort vrijwilligerswerk bij jou past.

Vrijwilligerswerk in alle soorten en maten

Bij vluchtelingenwerk, bij de sportvereniging, als maatje, iemand leren breien, huiswerkbegeleiding - op locatie of online

Zie je door de bomen het bos niet meer? Snappen we heel goed! Daarom zetten we hieronder een paar populaire categorieën en activiteiten voor je op een rijtje. En vind zo jouw ideale vrijwilligersklus.


Wil je eerst ontdekken welk type vrijwilliger jij bent? 

Maak eens via de website van Caleidoscoop Heerenveen de 'focustest vrijwilligerswerk' die het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) ontwikkelde!

Of doe via onderstaande button de 'ontdek je vrijwilligerskracht'-test van NOV.

Informatie voor organisaties

Wat kan het VIP voor jouw organisatie doen?

Je bent als organisatie op zoek naar leuke geschikte vrijwilligers? Maak dan in ieder geval gebruik van deze website. 

Wel moet je eerst een organisatie account aanmaken en vervolgens kun je de vacatures plaatsen. Daarvoor maak je een organisatie account aan en plaats je een vacature.


Een vacature plaatsen is geen garantie op succes. Dat kan vele oorzaken hebben: geen aantrekkelijke tekst; jouw organisatie is niet bekend, enz.

Zorg in ieder geval voor een goed wervingsplan. Regelmatig worden er workshops 'Werven van Vrijwilligers' of de workshop 'Hoe schrijf je een persbericht'gegeven, kijk hiervoor op de Vrijwilligersacademie 


Mochten er weinig aanmeldingen komen en je ziet het even niet zitten? Geen probleem neem contact op met een van de medewerkers van het VIP.

Maak een afspraak via ons online aanmeldformulier. Of bellen kan ook 024 -6750939Nieuws

Corona nieuwsbrief van Perspectief

corona nieuwsbrief Perspectief met online activiteiten, uitnodigingen voor bijeenkomsten, korte berichtjes uit ...
Lees meer

De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022

Ding mee naar de hoofdprijs van 15.000 euro als je trots bent op je vrijwilligersteam!
Lees meer

De vrijwilligersvergoeding in 2022

2022 maximaal 1.800 euro belastingvrij vergoeding vrijwilligerswerk.
Lees meer

NLdoet op 11 en 12 maart 2022

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet ...
Lees meer

Centrum Veilige Sport Nederland start landelijke VOG-campagne: Heb jij ‘m al?

De sportvereniging is bij uitstek de plek waar iedereen onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, ...
Lees meer