Vrijwilligers Academie

De Vrijwilligers Academie is onderdeel van het VIP Beuningen.


Hier wordt kennis over vrijwilligerswerk samengebracht en het VIP zorgt ervoor dat deze kennis beschikbaar is voor alle maatschappelijke organisaties in de gemeente Beuningen


De Vrijwilligers Academie is er voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die zich verder willen verdiepen in de onderwerpen die men binnen het vrijwilligerswerk tegenkomt.

Het is een platform waar organisaties interressante cursussen, themabijeenkomsten en workshops kunnen plaatsen. Hiermee bereiken we dat:

  1. vrijwilligers zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
  2. de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert.


Voor wie?

De Vrijwilligers Academie is er voor iedereen die in de gemeente Beuningen zijn of haar steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilligerswerk gevonden hebben, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke plek. Ook mantelzorgers en zorgvrijwilligers zijn van harte welkom om aan ons aanbod deel te nemen.


Kosten? 

De aangeboden cursussen, themabijeenkomsten en workshops zijn gevarieerd en vaak gratis. Een aantal aanbieders brengt kosten in rekening. Bij elke cursus staat vermeld wat deze kosten zijn.

Een aantal cursussen op de Vrijwilligers Academie is gekoppeld aan bepaalde vrijwilligersorganisaties of specifiek vrijwilligerswerk. Dat betekent dat je de cursus alleen kunt doen als je al actief bent binnen dit vrijwilligerswerk of als je je hiervoor aanmeldt als vrijwilliger.

Bekijk onze cursussen

Jan21
Nieuw
Workshop · 21 jan, 11:00 - 12:00
Vanuit huis
Webinar omgaan met eenzaamheidSpeciaal voor inwoners van de gemeente Beuningen organiseren we een online bijeenkomst over het ervaren van eenzaamheid.Geplaatst door Perspectief, steunpunt Mantelzorg

Scholingspartner worden

Scholings Partner worden van de VIP Vrijwilligers Academie? Dat is heel gemakkelijk en kan in enkele stappen namelijk:

  • je hebt een training die bijdraagt aan de ontwikkeling van vrijwilligers in de gemeente Beuningen
  • je geeft deze training gratis of zonder winstoogmerk;
  • je meldt je training aan op de Vrijwilligers academie. 
  • Na inschrijving kun je de workshop, cursus of training eenvoudig plaatsen. Vervolgens kunt je via je account de scholing beheren (inschrijvingen bekijken etc).
  • Heb je al een account bij het VIP? Dan kunje gewoon inloggen met je inloggevens en direct een scholing plaatsen.


Voordelen voor u

Als scholingspartner van de VIP Vrijwilligers Academie val je op.

Je laat zien dat u zich inzet voor het Beuningse vrijwilligerswerk. En dat je bereid en in staat bent tot samenwerking en kennis delen. Dat delen en samenwerken levert je ook een mooi gemeentelijk netwerk op.