Mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers

In de zorg heb je (zorg)vrijwilligers en mantelzorgers, maar wat zijn mantelzorgers eigenlijk? 


Mantelzorgers:

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. 

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. het zijn meestal familieleden of vrienden en er bestaat een emotionele band met de verzorgde. 


Zorgvrijwilligers:

Zorgvrijwilligers maken de bewuste keuze om hun diensten te verlenen aan anderen. Zij werken een vooraf vastgesteld aantal uren en bepalen zelf wanneer zij hun activiteiten beëindigen.

Projecten

Steunpunt Mantelzorg

Bij Perspectief bestaat voor mantelzorgers het Steunpunt Mantelzorg Hier krijgen de mantelzorgers ondersteuning. Ook kunnen zij gebruik maken van het project 'vervanging mantelzorg thuis'. Dit project bestaat uit een groep (zorg)vrijwilligers die de mantelzorgers ontlasten.


Aanmelden als (zorg)vrijwilliger of mantelzorger?


Wil je je als (zorg)vrijwilliger of mantelzorger aanmelden bij het steunpunt mantelzorg? Dan kun je op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur bellen naar telefoonnummer 024 – 675 09 39 of mailen naar [email protected]. Of je stelt je vraag hier online en een medewerker van Stichting Perspectief neemt contact met je op.

Project Buur(t)hulp

Burenhulp is van alle tijden. Mensen willen best een keertje een boodschap voor iemand meenemen, helpen bij het schoonmaken van de vogelkooi, gezellig samen boodschappen doen of een stukje wandelen of de hond uitlaten?


Wil je ook af en toe iets doen voor iemand in jouw buurt? Meld je dan aan bij het Project Buur(t)hulp.

  • Met name voor de klussendienst is er dringend behoefte aan vrijwilligers.
  • Ook voor de boodschappendienst of buurthulp zijn vrijwilligers welkom.


Aanmelden als vrijwilliger?

Wil je je als vrijwilliger aanmelden voor deze diensten? Dan kun je op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur bellen naar telefoonnummer 024 – 675 09 39 of mailen naar [email protected].


Hulpvraag aanmelden?

Wat voor hulp je ook zoekt, er is vast iemand die je hierbij wil helpen. Plaats hier je vraag en een medewerker van Stichting Perspectief neemt contact met je op.

 

Dicht bij huis en samen met je buurtgenoten, die zich samen met jou inzetten voor de omgeving. Gezellig, interessant en nuttig dus!

Project aangenaam kennismaken

Wil je meer contact met anderen of meedoen aan activiteiten in de buurt? 

Of wil je op een andere manier iets in de buurt betekenen?

Stel je eens voor dat je graag andere mensen wil ontmoeten, maar dat dit niet helemaal alleen lukt. Omdat je niet goed weet waar je anderen kan ontmoeten, of hoe je contact moet leggen. Of omdat je het te lastig vindt om de eerste stappen te zetten.


Een Bruggenbouwer (geschoolde vrijwilliger) kan je op weg helpen door een paar keer mee te gaan naar bijvoorbeeld een activiteit om te kijken of het iets voor je is. Ook kan een Bruggenbouwer tips geven of samen oefenen zodat voor jou meedoen makkelijker wordt. Aangenaam kennis te maken is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om mee te kunnen doen.

Download hier het aanmeldingsformulier: aanmeldingsformulier Aangenaam kennis te maken of neem contact met ons op.


Aangenaam kennis te maken is een project dat wordt uitgevoerd door Perspectief en MEE Gelderse Poort in samenwerking met gemeente Beuningen.


Aanmelden als vrijwilliger?

Wil je je als vrijwilliger aanmelden voor deze diensten? Dan kun je op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur bellen naar telefoonnummer 024 – 675 09 39 of mailen naar [email protected].


Hulpvraag aanmelden?

Wat voor hulp je ook zoekt, er is vast iemand die je hierbij wil helpen. Plaats hier je vraag en een medewerker van Stichting Perspectief neemt contact met je op.