Post | september 2023 | Nijmegen | 2 min lezen

De MDT City Takeover komt naar Nijmegen!

Op 21 december is het zover: de allereerste MDT City Takeover in Nijmegen. Met de MDT City Takeovers gaat MDT iedere keer naar een andere stad en samen met jongeren en organisaties verschillende dagactiviteiten organiseren. Daardoor verhogen we de bekendheid van MDT onder jongeren en organisaties en activeren we jongeren om in actie te komen. De City Takeover brengt MDT dus direct in praktijk en tot leven.

 

Co-creatie sessie MDT City Takeovers: 20 september

Om tot een mooie eerste City Takeover te komen organiseren we een co-creatie sessie op 20 september om samen met jullie te sparren over mogelijke acties en activiteiten tijdens de eerste City Takeover in Nijmegen.

 

Naast organisaties zijn ook jongeren aanwezig bij de co-creatie sessie, zodat we samen tot ideeën en oplossingen komen én vraag en aanbod goed op elkaar laten aansluiten. Op deze manier hebben alle deelnemers invloed op het proces met als resultaat: een mooi en matchend evenement met impact!


Wat heeft MDT organisaties te bieden?

We vinden het belangrijk dat we met de City Takeover ook daadwerkelijk investeren in de maatschappelijke organisaties die meedoen. Jullie hebben namelijk een onmisbare rol in dit project. Vanuit MDT bieden we daarom hetvolgende aan:

  • Financiële vergoeding ter vergoeding van uren die je als organisatie zal besteden aan de City Takeover.
  • Budget voor het organiseren van de activiteit(en) voor de City Takeover.
  • Ondersteuning bij het ontwikkelen en organiseren van je activiteit(en).
  • Een vergoeding van €500 per jongere die na de City Takeover nog ten minste 16 uren bij jouw organisatie aan de slag kan met een kleine vervolgactiviteit (in het kader van de MDT-kort regeling).
  • Een mooie kans om je eigen project(en) en organisatie te presenteren en nieuwe deelnemers voor MDT-projecten aan te trekken of vrijwilligerswerk.
  • Trainingen, informatie en geleerde lessen die we uit het gehele MDT-verzamelen om met jullie te delen 


Voor Nijmegen is er in totaal €145.000 beschikbaar ter ondersteuning van de organisaties. Afhankelijk van het aantal deelnemende organisaties, zal het budget per organisatie berekend worden

 

Praktische info

Datum: 20 september 2023

Tijdstip: Het programma is van 13.30u tot 17.00u met aansluitend een borrel.

Locatie: ROC Nijmegen (locatie Campusbaan 6, naast Centraal Station)


Maatschappelijke Diensttijd

MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Tijdens dit programma kiezen jongeren - tussen de 12 en 30 jaar - ervoor hun talenten te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd iets te doen voor een ander. Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid of de website Doe mee met MDT

 

Voel je je geïnspireerd om bij te dragen aan het succes van de MDT City Takeovers? Wij nodigen je dan graag uit om mee te doen aan onze co-creatie sessie op 20 september. Meld je nu aan via de button!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Inspiratie voor vrijwilligerswerk in coronatijd

Vrijwilligerswerk in coronatijd: zo kan het ook!

| Nijmegen
Online presentatie en brainstorm levert inspiratie en creatieve ideeën voor het binden van vrijwilligers in ...
Lees meer