Post | juni 2021 | Nijmegen | 2 min lezen

Einde lockdown nadert: tijd om in de benen te komen!

Dit coronajaar was verschrikkelijk in vele opzichten. Ook op het vrijwilligerswerk had het virus enorme impact. Volgens de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) was het jaar 2020 zelfs ‘rampzalig’. Nooit eerder deden zó weinig mensen vrijwilligerswerk. Veel ouderen stopten uit angst voor besmetting. Voor anderen werden de bijkomende technologische taken te ingewikkeld, en voor vrijwilligers in de kunst-, cultuur- en sportsector was er lange tijd gewoon geen werk te doen. Gelukkig gaan langzaamaan weer vele deuren open. Dus: tijd om in actie te komen! 


Vrijwilligers, meld je aan!

Misschien herken je het wel: lange tijd was er geen, minder of ander soort vrijwilligerswerk te doen. Daarom ben je gestopt met het vrijwilligerswerk dat je deed. En nu twijfel je wellicht of het wel slim is om weer te beginnen, want: is het wel echt veilig? En: heb je er eigenlijk wel tijd voor nu het “oude normale” leven weer op gang komt? 

Organisaties die werken met vrijwilligers merken dit heel erg. Ze kampen met grote tekorten om de boel draaiende te houden. Neem bijvoorbeeld Museumpark Orientalis. Daar kunnen ze nog wel 40 vrijwilligers gebruiken! Maar ook STEP, Hortus en Kalorma staan te springen om nieuwe vrijwilligers. Het voordeel voor jou als vrijwilliger? Er is een heleboel keus! Op die manier is er altijd wel een klus die bij jouw interesses en talenten past. Dus grasduin eens lekker door alle vacatures. Of zoek naar iets specifieks. Het kan allemaal in onze vacaturebank


Organisaties, laat je horen!

Sta je als organisatie op het punt om de boel weer open te gooien? Of mag je eindelijk weer meer mensen ontvangen? Tijd om na te gaan op welke plekken je weer vrijwilligers nodig hebt. Weet jij welke vrijwilligersfuncties het betreft? Weet je nog welke vrijwilliger daarvoor altijd paraat stond? En weet je of die vrijwilliger ook na corona terugkeert op zijn of haar post? Kortom: nu is de tijd om te inventariseren welke functies binnenkort weer opengesteld kunnen worden. En nu is ook de tijd om te polsen of al je vrijwilligers in dezelfde functies terugkeren. Zijn ze misschien – zonder bericht – inmiddels vertrokken of zijn ze juist van plan nu te gaan stoppen? 


Gebruik deze maand om te inventariseren op wie je kunt rekenen en plaats een vacature voor vrijwilligersfuncties die vacant komen. Op Gelderse Handen is je vacature zo geplaatst en makkelijk te delen op je eigen sociale- mediakanalen. Kom op tijd in actie en verzeker je van een goed gevulde vrijwilligerspoule. Succes!


Contact met de Vrijwilligerscentrale

Kom je ergens niet uit? Twijfel je? Of heb je een andere vraag? Wij staan voor je klaar! Check onze contactgegevens

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Wist je dat… je zelf je wachtwoord opnieuw kunt instellen?

| Nijmegen
Wil je je wachtwoord wijzigen? Geen probleem, dat is zo gefikst! Hoe je dat doet, lees je in dit korte ...
Lees meer

VWC en Sterker slaan de handen in elkaar

| Nijmegen
Samen nóg Sterker voor vrijwilligers! De VWC en Sterker sociaal werk zijn intensiever gaan samenwerken ...
Lees meer

Vrijwilligerscafé: vrijdag 26 februari

| Nijmegen
Vrijdag 26 februari a.s. is iedereen weer van harte welkom in het Vrijwilligerscafé. Hoe ervaar jij het om ...
Lees meer