Post | mei 2021 | Nijmegen | 2 min lezen

Join Music Moves!

Music Moves - het grootste impact muziekprogramma in Nederland.

Een disco met dakloze mensen. Beats produceren met jongeren met een beperking. Salsa dansen met ouderen. Music Moves is aan! Het grootste impact muziekprogramma in Nederland. Doe jij mee?! 

 

Music Moves traint honderden young professionals tussen de 18 & 27 jaar tot changemakers in de muziekindustrie. Zij organiseren in de nazomer van 2021 meer dan 150 muziek events door heel NL voor mensen die we meer mogen zien en horen.  

 

Join the movement en meld je aan. Slechts 100 jongeren kunnen in Nijmegen deelnemen dit najaar, dus claim jouw spot! www.music-moves.nl/nijmegenMusic Moves, een initiatief van 10,000 HOURS, traint young professionals tussen de 18 en 27 jaar tot changemakers in de muziekindustrie. Zij organiseren in de nazomer van 2021 een eigen muziek event voor mensen die we meer mogen zien en horen. Bijvoorbeeld een disco met dakloze mensen. Salsa dansen met ouderen. Hiphop battles met jongeren met een beperking. DJ workshops voor nieuwe Nederlanders. Samen met 500 muzikale changemakers, 2.000 vrijwilligers en diverse onderwijs- en maatschappelijke partners, organiseert Music Moves meer dan 150 impact events in Amsterdam, Nijmegen, Breda, Den Bosch, Enschede en Deventer.

 

Voor iedereen die gelooft in de kracht van muziek

Muziek helpt voelen en elkaar begrijpen, ook als we niet dezelfde taal spreken. Music Moves zet muziek in om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. “Juist deze tijd maakt ons nog meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we elkaar oprecht zien en proberen te begrijpen, en muziek is de universele taal die ons verbindt. Music Moves is voor young professionals die op ondernemende wijze hun talenten willen ontwikkelen waarmee zij impact maken. Ze volgen trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap en event organisatie door ondernemers en mensen uit de cultuursector. Een kans om je netwerk uit te breiden en een eigen muziek event te organiseren voor mensen met wie je niet zo snel op de dansvloer staat.” aldus Vera Donkers, communicatiemanager Music MovesLandelijke impact met onderwijsinstellingen en culturele partners

Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar uit naar 500 deelnemers en 150 impact events in 6 steden in Nederland. Het programma wordt gedragen door diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en culturele partners zoals clubs en festivals. ‘‘Als poppodium zetten wij ons graag in voor een gezond (pop)klimaat in Nijmegen en omgeving, voor én achter de schermen. Dat Music Moves jongeren opleidt, draagt hier op een mooie manier aan bij. En dat dit ook nog gebeurt met sociaal en cultureel verbindende muzikale evenementen, is dubbel mooi. We kijken er naar uit om Music Moves en iedereen die eraan meedoet, te ondersteunen met ons netwerk en expertise en te helpen met het realiseren van impact events", aldus Jonatan Brand, programmeur van Doornroosje Nijmegen.

Deelnemers van het programma organiseren met de hulp van experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers hun eigen Music Moves event. Denk bijvoorbeeld aan beats produceren met nieuwe Nederlanders, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Het trainingsprogramma is voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar en begint vanaf augustus 2021. Inschrijven kan via www.music-moves.nl/nijmegen