Post | januari 2021 | Heumen maatjesproject | 1 min lezen

“Maatje? Het gee­ft je een glimlach aan het einde van dag!”


Rozanne Hermsen (29) is Registeraccountant en ondersteunt sinds een paar maanden Medina (vanwege de privacy een fictieve naam) met haar studie aan het ROC Nijmegen. Via beeldbellen werken ze samen aan opdrachten voor financiële vakken. Daardoor leert Medina ook beter Nederlands lezen en begrijpen. “Ik realiseer mij dat wij het erg goed hebben in Nederland. De kansen liggen voor het oprapen en iedereen heeft recht op onderwijs.


Medina komt vanuit een ander land als vluchteling naar ons toe en heeft ontzettend veel meegemaakt. Haar motivatie om te blijven doorzetten en te gaan voor een nieuw leven hebben mij geraakt. Zelf woon ik nog niet zolang in Malden. Het ondersteunen van Medina levert mij nieuwe contacten in Malden op. Ook mijn wereld wordt groter. Het begeleiden en coachen geeft mij enorm veel positieve energie, vooral omdat ze ontzettend veel heeft aan mijn hulp.”


Rozanne adviseert generatiegenoten ook eens te overwegen om maatje te worden. “Het geeft veel voldoening om iets te doen voor een ander. Je leert relativeren, na te denken over jezelf, samenwerken. We maken samen afspraken over de duur van de ondersteuning. De tijd vliegt voorbij. Als ik dit vergelijk met de hoeveelheid uren die wij allemaal besteden aan onze telefoon en het kijken van series et cetera, dan is het niet veel tijd. En het is fijn dat Medina en ik terug kunnen vallen op een betrokken begeleider. Die stimuleert dat ik ervaringen uitwissel met andere maatjes. En, het geeft je een glimlach aan het einde van de dag. Mooi toch?”

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Maatje zijn levert meer op dan je denkt!

| Heumen maatjesproject
Ze hebben het leuk met elkaar. Dat zie je. Kiki Scheper woont in Malden. Toen ze vijf maanden oud was kreeg ze ...
Lees meer