Post | januari 2021 | Heumen maatjesproject | 1 min lezen

“Maatje zijn maakt ook je eigen leven leuker!”

maatjes gezellig samen

Margaret uit Malden zegt het uit de grond van haar hart: “Maatje zijn is een lust. O nee! Zeker géén last. Ik kan het iedereen aanraden. “Ik voel me er zo prima blij. Het zijn allemaal aardige mensen, 60 plussers, waar ik steeds met plezier naartoe ga, gemiddeld 1 x per twee weken ontmoeten we elkaar. Naar hen toegaan voelt voor mij als een soort uitje.”


Met de één gaat zij fietsen, naar een concert of gezellig een dagje uit. Met de ander speelt ze Rummikub, gaat ze naar de bingo in De Terp of ze praten gewoon wat met elkaar. “Ja, we zijn echte maatjes geworden; gaan vriendschappelijk met elkaar om, delen lief en leed en soms breng ik ook de één in contact met de ander.


Word maatje!

Het is leuk om het leven van een ander leuker te maken! Mij geeft dat goede energie. Van harte hoop ik dat mijn verhaal ook andere mannen, vrouwen, jongens en meisjes enthousiast maakt. Ik zou zeggen: Doen! Word maatje. Maatje zijn maakt ook je eigen leven leuker!”


Vier maatjes

 Margaret is gepensioneerd. Lachend: “Ja, Ik ben 65, trotse moeder van drie zonen en oma. Ik Heb goede vrienden, Ik ben lekker fit en vind het leuk steeds nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben niet voor één persoon maatje, maar voor vier. Dat komt ook door mijn werk bij de Zonnebloem. Jarenlang ging ik als verpleegkundige mee met de jaarlijkse Zonnebloemvakantie die vanuit Nijmegen werd georganiseerd. Jammer dat dat is gestopt. Maar gelukkig heb ik daar nog goede contacten en daardoor staan er voor de komende reis vanuit Nijmegen nu toch 3 mensen uit Malden op de reservelijst. Dat alleen al geeft plezier, zowel voor die drie als voor mij.

 

Tekst: Gerie van der Land-Zijderveld

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

“Maatje? Het gee­ft je een glimlach aan het einde van dag!”

| Heumen maatjesproject
'Het begeleiden en coachen geeft mij enorm veel positieve energie'
Lees meer

Maatje zijn levert meer op dan je denkt!

| Heumen maatjesproject
Ze hebben het leuk met elkaar. Dat zie je. Kiki Scheper woont in Malden. Toen ze vijf maanden oud was kreeg ze ...
Lees meer