Post | januari 2023 | Heumen | 3 min lezen

Vrijwilligerswerk vinden via de Vrijwilligerspool

Je zoekt een leuke nieuwe vrijwilligersklus. Je checkt de Vacaturebank maar wordt meteen overdonderd door de hoeveelheid vacatures. Waar moet je beginnen? Je leest er een paar, maar eigenlijk past het allemaal net niet bij je. Herkenbaar? Daar hebben we nu een oplossing voor: de vrijwilligerspool! 


Wat is de vrijwilligerspool?

De naam zegt het al: het is een pool, een groep van vrijwilligers. Je maakt hier een profiel aan van jouzelf als vrijwilliger: je interesses en vaardigheden, wie je bent en in welke regio je wilt werken. Organisaties die een nieuwe vrijwilliger zoeken kunnen op basis van filters makkelijk jouw profiel vinden en je direct een bericht sturen. Een supersnelle en simpele manier om een match te vinden! 


Aanmelden voor de vrijwilligerspool

Wil jij makkelijk vindbaar zijn voor organisaties? Maak dan nu een profiel aan!

>> Aanmelden


Tips voor je vrijwilligersprofiel 

  • Schrijf kort en bondig iets over wie je bent en wat je zoekt. Een beetje toelichting is prettig, maar bewaar je hele verhaal voor de organisaties die contact met je opnemen. 
  • Kies niet teveel interesses en vaardigheden. Als je dat wel doet, krijgen wel veel organisaties je te zien, maar krijg je misschien ook berichten van organisaties die je eigenlijk toch niet heel leuk vindt. Je vergroot je kans op een goede match door specifiek te zijn. 
  • Let op met de regio waarin je wilt werken. Heb je een auto? Dan kun je je makkelijk verplaatsen. Heb je die niet, dan kom je misschien lastiger op bepaalde plekken. Voorkom dat organisaties je een bericht sturen die eigenlijk te ver reizen zijn.
  • Kijk je niet zo vaak op je mail? Vink dan aan dat je liever telefonisch benaderd wordt! 
  • Upload een profielfoto. Het maakt je profiel aantrekkelijker en vergroot dus je kans op matches. 
  • Als je er niet uitkomt, neem dan contact op met de coördinator van Vrijwilligerssteunpunt Heumen. Een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden is namelijk ook mogelijk!


Zoek je als organisatie naar geschikte vrijwilligers? 

Dat kan op een aantal manieren. 


1. Direct na het aanmaken van een nieuwe vacature.

Zodra je je vacature publiceert krijg je drie opties om meer aanmeldingen te krijgen:

- je kunt je vacature delen op social media (altijd een goed idee!)

- je kunt direct mensen uitnodigen die je kent

- en je kunt potentiële vrijwilligers aanschrijven.


Kies je voor de laatste optie, dan kom je direct in de vrijwilligerspool terecht. De vrijwilligers die het best passen bij de vacature komen bovenaan te staan. Bevalt het profiel je? Dan kun je de vrijwilliger direct aanschrijven. De vrijwilliger ontvangt dan een bericht en een mail en kan ervoor kiezen om te reageren of om het aanbod aan zich voorbij te laten gaan. Let op: je krijgt maar 5 pogingen om een vrijwilliger aan te schrijven. Krijg je teveel of juist te weinig profielen te zien? Dan kun je altijd nog je filters aanpassen. 


2. Potentiële vrijwilligers zoeken bij een bestaande vacature via je vacature-overzicht.

Ga naar je organisatieprofiel en klik links op Activiteiten. Je ziet dan een overzicht van al jouw activiteiten. Als je op ‘Meer’ klikt, ontvouwt er een dropdownmenu waarin je de optie met het vergrootglas ziet staan: Vind potentiële vrijwilligers. Je komt dan ook in de vrijwilligerspool terecht waarin je vrijwilligers kunt aanschrijven en eventueel filters kunt aanpassen. 


3. Vanuit een bestaande vacature potentiële vrijwilligers zoeken.

Open een van je vacatures. Bovenaan de vacature zie je een aantal opties om de vacature bijvoorbeeld te bewerken, te delen of te verwijderen. Daar vind je nu ook de optie ‘Vind potentiële vrijwilligers’. Vanaf hier werkt het weer op dezelfde manier. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Afbeelding workshops provincie Gelderland voor groene initiatieven

Workshops voor groene initiatieven in provincie Gelderland

| Heumen
Wil je jouw buurttuin uitbreiden, een insectenhotel plaatsen of de natuurspeeltuin opknappen? Heb je zin om ...
Lees meer

NLDoet op 11 en 12 maart

| Heumen
NLDoet: zoek een leuke klus in Heumen!
Lees meer