Post | oktober 2021 | Nijmegen | 1 min lezen

Ontdek je vrijwilligerskracht!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. In Nijmegen zijn dat er naar schatting ruim 60.000. Heel veel! Toch doet de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar dit niet. Hoe mooi zou het zijn ook hen voor het vrijwilligerswerk te winnen.


Spread the word

Juist in deze tijd van corona en het "nieuwe normaal", is vrijwilligerswerk onmisbaar. Om armoede te bestrijden. Eenzaamheid te voorkomen. Bij te dragen aan de behoefte aan zorg. Vrijwilligers zijn als smeerolie voor de maatschappij.


Urgent ...

Maatschappelijke organisaties, politieke partijen en goede doelen: ze kunnen niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Geen sportclub of vereniging draait zonder hen. Evenementen en festivals trouwens ook niet. Of denk aan 1-op-1 hulp voor mensen in jouw buurt die een helpende hand kunnen gebruiken.


... en leuk!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten, in allerlei sectoren, eenmalig of voor een paar uurtjes per week of per maand. En dat levert je heel veel op! Een goed gevoel, een prachtig netwerk, kennis en ervaring en, niet te vergeten, een mooie samenleving.

 

Doe mee

Deze week zetten we het vrijwilligerswerk extra in de schijnwerper. Doe mee en nodig ook anderen uit om zich vrijwillig te gaan inzetten. In onze Vacaturebank vind je allerlei jobs. Of bied jezelf gericht aan in de Vrijwilligerspool. Weet je nog niet precies wat je wilt? Doe de test Ontdek je vrijwilligerskracht!


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Tien jaar Stichting Thuisgekookt: proficiat!

| Nijmegen
Al 10 jaar maakt Thuisgekookt mensen enthousiast om een portie extra te koken en deze met een buur te delen.
Lees meer

Vrijwilligerscafé op donderdag 3 maart: kom meepraten!

| Nijmegen
Vind nieuwe inspiratie in het Vrijwilligerscafé
Lees meer

Doe mee met NLdoet op 11 & 12 maart

| Nijmegen
Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties ...
Lees meer