Post | januari 2021 | Nijmegen | 1 min lezen

Mensen maken Nijmegen mooier!

Het jaar 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met dit speciale jaar vragen vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk. Natuurlijk doet Nijmegen mee. Onze slogan: Mensen maken Nijmegen mooier.


Juist in deze tijd wordt 'iets doen voor elkaar' steeds belangrijker. Meer oren die luisteren, handen die helpen, schouders die eronder worden gezet. Al bijna 7 miljoen Nederlanders zetten zich vrijwillig in; in Nijmegen zijn dat er duizenden. Dat is veel! Toch zijn nóg meer vrijwilligers nodig.


Als vrijwilliger maak je een verschil in het leven van anderen

Vrijwilligerswerk is ontzettend waardevol. Soms letterlijk van levensbelang. Wie een hartstilstand krijgt, kan gered worden als een buurtgenoot als vrijwilliger klaarstaat om een AED te bedienen. Net zo belangrijk is de vrijwilliger die een bewoonster in een woonzorgcentrum leert te facetimen met haar kleinkinderen. Of degene die voorleest aan kinderen van een Syrisch gezin. Wist je dat van alle Nederlanders boven de 15 jaar meer dan de helft vrijwilligerswerk doet?!


Er is nog steeds een tekort aan vrijwilligers

Er is behoefte aan fietsmaatjes bij verpleeghuizen. Rondleiders in musea. Natuurbeheerders. Taalmaatjes voor anderstaligen. Evenementenmakers. Bestuurders van clubs en verenigingen. Of mensen die willen luisteren naar de levensverhalen van zieken als het levenseinde nadert. Mensen die aandacht willen geven, veiligheid, schoonheid.


Werk jij ook mee om Nijmegen nog mooier te maken?

Onze stad wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door al die mensen voor wie een ander helpen de normaalste zaak van de wereld is. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. En het brengt je in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet. Jouw hulp is hard nodig. Kijk snel op onze website wat jij kunt doen!


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Showtime voor Music Moves van 10 -16 oktober!

| Nijmegen
Van beats produceren met dak- en thuisloze mensen tot salsa dansen met eenzame ouderen.
Lees meer

Ontdek je vrijwilligerskracht!

| Nijmegen
Blijf (of word) vrijwilliger en nodig anderen uit dit ook te doen!
Lees meer