Post | augustus 2023 | Nijmegen | 1 min lezen

Music Moves traint tientallen jongvolwassenen voor inclusieve dansvloer

Music Moves

Music Moves, onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), biedt een gratis 4-delig trainingsprogramma aan met thema’s als persoonlijk leiderschap & samenwerken, event management en sociaal ondernemen. Jaarlijks leert een grote groep Nijmeegse jongvolwassenen hoe ze hun eigen evenement moeten organiseren voor mensen die het feest vaker moeten missen. Denk bijvoorbeeld aan een open podium voor dak- en thuislozen, een silent disco voor mensen met het syndroom van Down of een rave voor slechthorenden. Music Moves Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Radboud Universiteit, Open Source Radio en 10,000 HOURS Foundation en Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Wij helpen graag mee om jongeren een stap te laten zetten naar hun toekomst. 


Muziekevents voor mensen die vaker het feestje moeten missen

Music Moves traint op grote schaal jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. In Nijmegen doen zo’n 50 deelnemers mee aan het programma.

Met de hulp van experts uit de culturele sector en muziekwereld organiseren deelnemers na het volgen van vier trainingen hun eigen muziekevent voor mensen die daar doorgaans niet naartoe kunnen, zoals vluchtelingen, daklozen, ouderen of jongeren met een beperking.

 

Talentontwikkeling, het verschil maken en nieuwe mensen ontmoeten

Door muziek in te zetten als verbindende factor daagt de organisatie jongvolwassenen uit om maatschappelijke impact te maken met iets waar ze passie voor hebben. Music Moves faciliteert een unieke samenwerking tussen jongvolwassenen, de muziekindustrie, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. Daarbij bieden ze de mogelijkheid om talenten te ontwikkelen, het verschil te maken én nieuwe mensen te ontmoeten buiten je eigen bubbel.


Music Moves Nijmegen start op donderdag 12 oktober af met een kick-off in culturele broedplaats Hubert. Professionals uit de sociale en culturele sector trainen en begeleiden de teams.

 

Wil je meer info of wil je je gratis aanmelden?

Ga dan naar https://music-moves.nl/nijmegen/

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vrijwilligerscafé met interactieve workshop

| Nijmegen
Op vrijdag 21 januari 2022, fysiek óf via Zoom
Lees meer

Jaarlijkse Klaasmarkt Meijhorst

| Nijmegen
De kraampjes met spullen en lekkers werden bemand door vrijwilligers die zich hiermee inzetten voor het ...
Lees meer

Doe mee met NLdoet op 11 & 12 maart

| Nijmegen
Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties ...
Lees meer