Post | januari 2021 | Nijmegen | 1 min lezen

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021: 'nieuwe gezichten'

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021: 'nieuwe gezichten'

Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. Daarom roepen we alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op: ding mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen! Aanmelden kan tot 28 maart 2021.


Het thema in 2021

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. Hiermee bedoelen we: voor jou nieuwe vrijwilligers die uit een andere doelgroep komen dan de grootste groep vrijwilligers in je organisatie.

Laat zien wat je hebt gedaan om die nieuwe gezichten zich thuis te laten voelen bij jouw organisatie of initiatief.


Drie prijzen

Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen:

1.    Lokaal (€ 7.500,- en 12 x een filmproductie): voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie vanaf 18 januari 2021 zelf aanmelden. Kijk hier hoe je jouw initiatief aanmeldt.

2.    Landelijk (€ 7.500,-): Voor landelijke initiatieven of organisaties. Je kunt jezelf niet opgeven. We vragen het bedrijfsleven om hun favoriete organisaties aan te melden. Kijk hier hoe dat gaat.

3.    Individueel, de VriendenLoterij Passieprijs (350 x € 250,-): voor gepassioneerde vrijwilligers. Die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor jouw initiatief of organisatie. Kijk hier hoe je jouw bijzondere vrijwilliger aanmeldt.


De prijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij (alle geldbedragen) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (alle filmproducties).

In juni 2021 reikt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit.


Doe mee. Maak anderen en jezelf blij.


 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
NLdoet: dit jaar op 28 en 29 mei! | NijmegenDoe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Steek een dagje de handen uit de mouwen, samen met ...Lees meer
IBO: Vrijwilligerswerk in het buitenland | NijmegenReizen naar het buitenland. De coronacrisis heeft daar een aardig stokje voor gestoken. Maar we zijn hoopvol ...Lees meer
Maximale vrijwilligersvergoeding omhoog in 2021 | NijmegenIn 2021 mag je maximaal 1.800 euro belastingvrij ontvangen als vergoeding voor je vrijwilligerswerk.Lees meer