Post | maart 2022 | Nijmegen | 2 min lezen

Nijmegen krijgt een 75+ vrijwilligerscentrale

Ouderen in Nijmegen die blij worden van helpen, kunnen vanaf deze maand terecht bij het project 75+ vrijwilligerscentrale. Samen met een vrijwilliger gaan ze in gesprek over wat er in hun wijk of vanuit huis allemaal zou kunnen op het gebied van vrijwilligerswerk. 


De 75+ vrijwilligerscentrale is er dit voorjaar speciaal voor ouderen die het leuk vinden om te kijken wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn in Nijmegen. “Van helpen worden mensen gelukkig. Of je nou jong of oud bent, klein of groot, van jazz of Nederlandstalige muziek houdt, iets betekenen voor een ander geeft een goed gevoel. Maar hoe zit het als iemand al wat ouder is en misschien niet meer zo makkelijk op pad gaat? Of slechter hoort? Kan je dan ook nog als vrijwilliger iets betekenen? Zo ontstond het idee voor de 75+ vrijwilligerscentrale”, aldus de initiatiefnemers.


De 75+ vrijwilligerscentrale is een project van Club Goud samen met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Bindkracht10 en andere partners om op maat vrijwilligerswerk te creëren. Wanneer er voldoende animo is zal de Vrijwilligerscentrale Nijmegen het project structureel in hun aanbod opnemen.


Alle soorten en maten

In samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen ondersteunt een vrijwilliger de ouderen met het vinden van passend vrijwilligerswerk. Dit kan een eenmalige activiteit zijn bij een leuk evenement, of een paar keer kennismaken bij de plaatselijke moestuin. Houdt iemand van voorlezen, dan wordt gekeken naar mogelijkheden bij kinderopvang of bibliotheken. Voor het helpen bij het maken van een buurtmaaltijd of aansluiten bij een van de wijkactiviteiten in de buurt wordt men in contact gebracht met de opbouwwerkers of welzijnscoaches van Bindkracht10 in de wijk. Samen gaan ze op zoek naar wat zorgt voor plezier. De drempels om deel te nemen worden weggehaald. Besluit de oudere om iets uit te gaan proberen? Dan gaat de medewerker van de Vrijwilligerscentrale bijvoorbeeld mee naar de eerste kennismaking of denkt mee over het vervoer. 


Vraag een gratis gesprek aan

Bent of kent u iemand die misschien interesse heeft? Ga naar www.clubgoud.com/75 voor meer informatie of stuur een email naar [email protected] Ook kunt u Neeltje Rijpkema en Kim van de Waeter van de 75+ Vrijwilligerscentrale bellen via tel. 024-7810011. U krijgt dan meer informatie over de mogelijkheden die er zijn en wat de 75+ vrijwilligerscentrale voor u zou kunnen betekenen.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Doe mee met de Nacht van de Vrijwilliger op 29 april 2021!

| Nijmegen
Op donderdag 29 april is het weer zo ver: de Nacht van de Vrijwilliger. Dit initiatief van NL Cares is in ...
Lees meer

Wist je dat… je een vrijwilligers-community kunt maken?

| Nijmegen
Deze keer een tip voor organisaties!

Heb je even geen vacature open staan, maar wil je toch in verbinding ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk in coronatijd: zo kan het ook!

| Nijmegen
Online presentatie en brainstorm levert inspiratie en creatieve ideeën voor het binden van vrijwilligers in ...
Lees meer