Post | Nijmegen | 1 min lezen

Vrijwilliger Serena over haar inzet als buddy bij RIBW

Serena Dominguez doet vrijwilligerswerk bij RIBW. Ze is buddy en doet dat nu iets meer dan een jaar met veel plezier en toewijding. Dit doet ze naast haar studie Verpleegkunde en werk bij café De drie kamers.

 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Toen we door corona een lockdown kregen, begon ik steeds meer na te denken over de eenzaamheid die mensen ervoeren. Ik ging zoeken naar vrijwilligerswerk, ik wilde iets betekenen voor iemand. En toen ben ik bij RIBW uitgekomen, bij het maatjesproject.


Waarom vind je dit belangrijk om te doen?

Er zijn veel mensen die zelf moeilijk contact kunnen maken, om wat voor reden dan ook. En daarom is het maatje zijn zo belangrijk.


Wat doe je zoal?

Mijn maatje bedenkt wat we gaan doen. Dat kan zijn zwemmen, fietsen, gezellig koffie drinken. En we gaan weleens naar Bach Cantates in de kerk.


Heb je vaste dagen en tijden dat je vrijwilligerswerk doet?

In het begin spraken we af wanneer ik kon.

Ik heb nu een vaste dag afgesproken: de zondag, dan heb ik de tijd voor haar. Dat is fijner voor mijn maatje maar ook voor mezelf.


Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou persoonlijk?

 Ik studeerde eerst psychologie maar dat was het niet voor mij. Ik merk dat ik toch wel zorgzaam ben. Het is heel persoonlijk werk en je werkt met mensen. In het begin van het contact is het vooral het vertrouwen dat moet groeien. Het is een proces en je moet volhouden, maar het is erg leuk om te doen. We hebben zo’n leuk contact, we konden na een jaar stoppen maar we wilde allebei doorgaan.


Tekst en foto: Wendy Vergeer

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

"Ik vind het belangrijk om in mijn vrijwilligerswerk iets voor en met mensen te doen"

| Nijmegen
Paul is vrijwilliger bij het Omgangshuis in Nijmegen. "Ik vind het belangrijk om in mijn vrijwilligerswerk ...
Lees meer

Join Music Moves!

| Nijmegen
Meld je aan voor het grootste impact muziekprogramma in Nederland!
Lees meer

Groene workshops voor initiatieven in provincie Gelderland

| Nijmegen
Wil je jouw buurttuin uitbreiden, een insectenhotel plaatsen of de natuurspeeltuin opknappen? Heb je zin om ...
Lees meer