Jouw hulp aanbieden of hulp vragen van een vrijwilliger

Afgelopen jaar boden enorm veel mensen aan om een ander een handje te helpen. Er waren Facebook- en Whatsapp-groepen en diverse websites waar je hulp kon vragen en aanbieden. Prachtig! Maar veel mensen, onder wie zorgprofessionals, zien door de bomen het bos niet meer. Op deze pagina brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Ook de Whap-app helpt!

Bouw mee aan een netwerk van mensen die iets voor elkaar kunnen en wíllen betekenen op het moment dat dit nodig is. Dit doe je met de handige app Whapp op je mobiel of tablet.

Whapp maakt het makkelijk om elkaar in de buurt te helpen. Zoek je iemand om boodschappen te brengen? De hond uit te laten? Of wil je weten wat mensen in jouw buurt nodig hebben, zodat je kunt helpen? Whapp zoekt een match voor je. De app stuurt de hulpvraag naar een aanbieder in de buurt. En zoekt verder als het nu niet uitkomt.

Ga je helpen? Voorkom besmetting!

Neem de basisregels in acht

Houd je goed aan de richtlijnen van het RIVM. En zorg dat 1 persoon de hulp kan uitvoeren. Wees creatief in het vinden van manieren waarop je - op afstand - contact kunt hebben. Bellen, Facetime, Skype, WhatsApp, kaartje of tekening bij iemand in de bus doen, online lessen geven etc.


Hulplijn

Luisterend oor, advies of hulp nodig? Bel de Stiplijn: telefoon 024 – 3502000, van maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur.

Als je in quarantaine of thuisisolatie zit, kun je de hulplijn van het Rode Kruis bellen: telefoon 070 – 4455888 .


Powered by Deed‌mob Tools ·