Over ons

Wij zijn als vrijwilligerscentrale al enkele decennia actief in de gemeente Duiven en Westervoort. Ooit begonnen met een eenvoudige kaartenbak werken we nu zo'n 10 jaar met digitale vacaturebank. Dit geeft zowel vrijwilligers als organisaties de optie om zelf vacatures te plaatsen of te deactiveren, of op vacatures te reageren.


Natuurlijk is dit systeem niet waterdicht. Zo weten vrijwilligers soms niet exact wat ze willen, wat er mogelijk is of hebben behoefte aan meer informatie. Ook blijft contact vanuit organisaties soms lang uit vanwege drukte en andere prioriteiten. Daarom kiezen wij na 30 jaar nog steeds voor een warme bemiddeling. Dit houdt in dat reacties van vrijwilligers niet direct bij de organisatie zelf terecht komt. Wij spelen wél de reactie direct door, maar houden vinger aan de pols over hoe het contact tussen vrijwilliger en organisatie verloopt.

Missie en Visie

Als vrijwilligerscentrale geloven wij dat er voor ieder een passende vrijwilligersfunctie te vinden of te creëren is. Daarom dat wij werken vanuit warme bemiddeling en maatwerk.


Dat wilt o.a. concreet zeggen dat we:

  • bijna dagelijks één of twee inloopspreekuren op locatie hebben. Dit kan zijn op het hoofdkantoor (Fuutstraat 50, Duiven).
  • de functies op de vacaturebank zo actueel mogelijk proberen te houden;
  • voor iedereen die meer uitleg wenst of méér mogelijkheden in het vrijwilligerswerk zoekt, vlot een afspraak kan maken met een van de bemiddelingsmedewerkers;
  • voor organisaties die ondersteuning of meedenkkracht wensen ons kunnen uitnodigen voor een overleg;
  • vinger aan de pols houden wanneer we vrijwilligers bemiddelen. We houden in de gaten of organisaties op tijd contact leggen en of de eerste indruk van vrijwilligers positief is.

Vrijwilligerscentrale Duiven & Westervoort

Contactadres

Fuutstraat 50, 6921 WJ Duiven

Telefoonnummer

0316-250700

Team

Noud Kraaijvanger[email protected]Sociaal Werker & Coördinator VrijwilligersCentrale