Europass certificaten voor vrijwilligers

Of je het nu leuk vindt om te hebben, een stuk waardering ervaart bij het ontvangen van een Europass of dat je het gebruikt om aan betaald werk te komen, dat maakt niet uit. Voor ieder die het kunnen wij een Europass certificaat verstrekken. Dit is een door de Europese Unie gefabriceerd document welke in alle EU landen hetzelfde eruit ziet.


Europass als bewijslast voor het vinden van een betaalde baan?


Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen die graag betaald werk wilt verrichten, dit ook kan. Wij hebben daarvoor het project Europass Mobiliteit opgezet. Het is immers zo dat mensen 25% meer kans maken op betaald werk als zij aan vrijwilligerswerk hebben gedaan. Via de Europass certificaten kun je dit aantonen.


Een Europass Mobiliteit voor Vrijwilligers kan bijvoorbeeld meegestuurd worden tijdens een sollicitatieprocedure, als extra overredingskracht voor werkgevers om juist jou aan te nemen.


Contact

Heb je interesse? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale via [email protected] of 0316-250700.

Hoe werkt dat?

Doet je al zo'n 6 maanden vrijwilligerswerk? En wil je een Europass? Geef het dan bij ons aan met daarbij de contactgegevens van uw begeleider bij de vrijwilligersorganisatie waar je werkzaam bent.


De coördinatoren van het project stellen in samenwerking met de vrijwilligersorganisatie de Europass op. Op een nader te bepalen datum kun je deze in ontvangst nemen. Onderstaand vind je een ouder voorbeeld van een Europass.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bart Hoesté

Bart Hoesté[email protected]Sociaal Werker
Stichting Mikado