E-learnings

Ook vanuit huis kun je aan de slag. Een e-learning is een online workshop. Via internet volg jij een workshop die jou interesseert. Gemakkelijk, leerzaam en goed voor je ontwikkeling als vrijwilliger.

Humanitas - trainingen voor iedereen

Humanitas biedt gratis trainingen voor iedereen die iets wil doen voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. Bijvoorbeeld om stress en eenzaamheid te doorbreken, of iemand te steunen die rouwt.

VSB Fonds - training fondswerving

Het VSB fonds heeft een online training in het aanvragen van fondsen. Je kunt de instructievideo’s bekijken of hun cursusmateriaal doorbladeren.

Augeo - training aanpak huiselijk geweld

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

Armoede Experience

Hoe is het om arm te zijn en forse schulden te hebben? De Armoede Experience is een online middel waarmee je dit kunt ervaren. Het is het resultaat van een mooie samenwerking tussen onder andere de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de Moedige Dialoog. 

Kennisboostweken

Via het Platform Vrijwillige Inzet biedt NOV kansen om met elkaar kennis op te doen over hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen bereiken. Dit gebeurt vooral tijdens zogenaamde kennisboostweken met een bepaald thema en een uitgebreid programma met kennisboostsessies. 

Ondersteuning bij zorgverzekeringsproblemen

Zorgverzekeringslijn geeft gratis trainingen speciaal gericht op vrijwilligers, zodat jij jouw cliënten nog beter kan helpen. Er zijn trainingen over thuisadministratie, voor vrijwilligers die statusbehouders begeleiden of (ex-)gedetineerden ondersteunen en voor hulpverleners die cliënten ondersteunen bij het kiezen en afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Gratis E-learnings Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP)

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP) biedt interessante gratis e-learnings: voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. Soms gebruiken ze specifieke voorbeelden voor Den Haag. Maar het overgrote deel van deze online cursussen is algemeen van toepassing. Dus ook geschikt voor deelnemers in Gelderland-Zuid!

Mantelzorg e-learning

Maak meer werk van jouw mantelzorg

Als mantelzorger of zorgprofessional beleef je uitdagende tijden. Er komt veel op je af, of je hebt opeens tijd over. Misschien wil je je kennis op het gebied van mantelzorg versterken. Kijk dan eens naar deze 3 gratis e-learnings!

E-learning ontdek je talenten

Aan de slag als vrijwilliger of maatje

Wil je jouw talenten ontwikkelen als vrijwilliger? Doe de e-learning 'Ontdek je talenten' en leer ze optimaal inzetten. Word je of ben je maatje? Ga dan voor de modules 'Maatje worden' en leer waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als maatje.

Managen vrijwilligersorganisatie

Een vrijwilligersorganisatie managen

Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Of je kennis bijspijkeren over het managen van je bestaande vrijwilligersorganisatie? Je verdiepen in alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid? Met deze E-learnings kom je vooruit!

Lobbycursus voor vrijwilligers

Beter je doelen bereiken door doelbewust invloed uit te oefenen? NOV biedt handvatten

Bij jou in de gemeente zijn allerlei partijen al bezig met de Gemeenteraadsverkiezingen 2022! 

Vanuit NOV is er een lobbypakket samengesteld dat je kan helpen bij jullie lobby voor vrijwilligerswerk. Je kunt dit pakket gebruiken met én zonder NOV-logo.

 

Het pakket bestaat uit :

  • Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk – 4-delige serie video’s van maximaal 12 minuten per video. Klik hiervoor op onderstaande roze button ‘volg de e-learning’. (Voor video’s zonder NOV-logo, klik hier);
  • een lobbyhandleiding;
  • een concepttijdslijn voor de gemeenteraadsverkiezingen;
  • een werkvel om tijdens de Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk tot een position paper te komen.

 

Met deze middelen kunnen lobbyisten (in de dop, iedereen kan het!) een heldere boodschap formuleren, een sterk verhaal bouwen, in gesprek gaan en activiteiten organiseren.