Spijker jezelf bij op de Vrijwilligersacademie!

Bekijk het aanbod van workshops en e-learnings

Er zijn heel wat handige (vaak gratis) online cursussen en trainingen. Bekijk hier de scholingen die de Vrijwilligersacademie van Gelderse Handen verzameld heeft. Wil je cursussen zoeken in je eigen gemeente? Bekijk dan de cursussen van de vrijwilligerscentrale in jouw gemeente.

Online trainingen

Jun22
Nieuw
Workshop · 22 jun, 16:00 - 17:00
Vanuit huis
Webinar over de WBTR (nieuwe wetgeving voor besturen)Dit interactieve webinar geeft antwoord op al je vragen over de WBTR. Wat moet jouw bestuur doen om aan de nieuwe wet voldoen?Geplaatst door Vrijwilligersacademie
Jun30
Workshop · € 12,5 · 30 jun, 12:00 - 13:00
Nijmegen
Training 'Zelfregie, Sterker worden in eigen keuzes maken' (datum fictief)Data nog niet bekend.

Tijdens de training versterk je je kwaliteiten en onderzoek je hoe je omgaat met wat moeilijk voor je is.
Geplaatst door Zelfregiecentrum Nijmegen
Sep15
Workshop · € 15 · 15 sep, 10:00 - 12:00
Nijmegen
Cursus Vrijwilligers en DementieFictieve datum en tijd. Data najaar nog niet bekend. Een cursus van 3 bijeenkomsten voor vrijwilligers uit regio Nijmegen over omgaan met mensen met dementie.Geplaatst door Pro Persona Connect afdeling Preventie

E-learnings

Een e-learning kun je doen waar en wanneer het jou uitkomt, via internet.

Humanitas - trainingen voor iedereen

Humanitas biedt gratis trainingen voor iedereen die iets wil doen voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. Bijvoorbeeld om stress en eenzaamheid te doorbreken, of iemand te steunen die rouwt - in het bijzonder in coronatijd.

VSB Fonds: cursus fondswerving

Het VSB fonds heeft een online training in het aanvragen van fondsen. Je kunt de instructievideo’s bekijken of hun cursusmateriaal doorbladeren.

Augeo e-learning

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

NOV - Alcohol Schenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA-certificaat voor barvrijwilligers behalen. Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken, maak de toets en je ontvangt het IVA-certificaat direct in je mailbox!

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP) biedt interessante gratis e-learnings: voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. Soms gebruiken ze specifieke voorbeelden voor Den Haag. Maar het overgrote deel van deze online cursussen is algemeen van toepassing. Dus ook geschikt voor deelnemers in Gelderland-Zuid!

Maak meer werk van jouw mantelzorg

Als mantelzorger of zorgprofessional beleef je uitdagende tijden. Er komt veel op je af, of je hebt opeens tijd over. Misschien wil je je kennis op het gebied van mantelzorg versterken. Kijk dan eens naar deze 3 gratis e-learnings!

Aan de slag als vrijwilliger of maatje

Wil je jouw talenten ontwikkelen als vrijwilliger? Doe de e-learning 'Ontdek je talenten' en leer ze optimaal inzetten. Word je of ben je maatje? Ga dan voor de modules 'Maatje worden' en leer waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als maatje.

Een vrijwilligersorganisatie managen

Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Of je kennis bijspijkeren over het managen van je bestaande vrijwilligersorganisatie? Je verdiepen in alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid? Met deze e-learnings kom je vooruit!

Lobbycursus voor vrijwilligers

Beter je doelen bereiken door doelbewust invloed uit te oefenen? NOV biedt handvatten

Bij jou in de gemeente zijn allerlei partijen al bezig met de Gemeenteraadsverkiezingen 2022! 

Vanuit NOV is er een lobbypakket samengesteld dat je kan helpen bij jullie lobby voor vrijwilligerswerk. Je kunt dit pakket gebruiken met én zonder NOV-logo.

 

Het pakket bestaat uit :


  • Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk – 4-delige serie video’s van maximaal 12 minuten per video. Klik hiervoor op onderstaande roze button ‘volg de e-learning’. (Voor video’s zonder NOV-logo, klik hier);
  • een lobbyhandleiding;
  • een concepttijdslijn voor de gemeenteraadsverkiezingen;
  • een werkvel om tijdens de Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk tot een position paper te komen.

 

Met deze middelen kunnen lobbyisten (in de dop, iedereen kan het!) een heldere boodschap formuleren, een sterk verhaal bouwen, in gesprek gaan en activiteiten organiseren.

Nog wat interessante tips

Webinar 'wederkerigheid'

Bekijk dit webinar met o.a. Lucas Meijs (hoogleraar 'Vrijwilligerswerk' aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam)


Webinars Movisie

Movisie organiseerde in 2017 drie interessante webinars.

Hoe begeleid je vrijwilligers? Leer hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden, binnenhalen en behouden.

Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers? Leer hoe je kunt inspelen op de motivatie van verschillende type vrijwilligers.

Leer werken met verplichte vrijwilligers Leer hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een tegenprestatie, mensen met een arbeidsbeperking, etc.


Dementie

Wil je meer weten over dementie? Dat kan via samendementievriendelijk


Bestuur en beleid

Hier vind je een filmpje van de KNVB over sturen op verenigen. 


Wet-en regelgeving

Hier vind je een instructie voor verkeersregelaars.


Werven van vrijwilligers 

Hier vind je een filmpje van de KNVB hoe u betrokken vrijwilligers kan vinden.


Werken met vrijwilligers

Hier vind je informatie over het begeleiden van en werken met vrijwilligers.


Communicatie en PR

Webinar: Facebook-marketing voor beginners

Facebook advertenties maken


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)