Spijker jezelf bij op de Vrijwilligersacademie!

Bekijk het aanbod van workshops en e-learnings

Er zijn heel wat handige (vaak gratis) online cursussen en trainingen. Bekijk hier de scholingen die de Vrijwilligersacademie van Gelderse Handen verzameld heeft. Wil je cursussen zoeken in je eigen gemeente? Bekijk dan de cursussen van de vrijwilligerscentrale in jouw gemeente.

Online trainingen

Mei26
Nieuw
Workshop · 26 mei, 10:00 - 13:00
Nijmegen
Fietsten met Janwoensdag 10.00 - 12.00 uur, iedere twee weken
In tweetallen coronaproof fietsen
‘Heb de banden vol met lucht
dus ik heb ja niks te klagen'
Geplaatst door Zelfregiecentrum Nijmegen
Mei31
Nieuw
Workshop · 31 mei, 11:00 - 12:30
Nijmegen
Online inloopIedere werkdag van 11.00 - 12.15 uur zijn we online voor een praatje of een activiteit. Mail ons en ontvang de link.Geplaatst door Zelfregiecentrum Nijmegen
Mei31
Nieuw
Workshop · 31 mei, 12:00 - 13:00
Nijmegen
We helpen jou digitaal op wegVeel contacten zijn nu digitaal, via Skype, chat of mail. Ben je digitaal nog niet zo vertrouwd? Kom in contact met een van onze coaches.Geplaatst door Zelfregiecentrum Nijmegen

E-learnings

Een e-learning kun je doen waar en wanneer het jou uitkomt, via internet.

Humanitas - trainingen voor iedereen

Humanitas biedt gratis trainingen voor iedereen die iets wil doen voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. Bijvoorbeeld om stress en eenzaamheid te doorbreken, of iemand te steunen die rouwt - in het bijzonder in coronatijd.

VSB Fonds: cursus fondswerving

Het VSB fonds heeft een online training in het aanvragen van fondsen. Je kunt de instructievideo’s bekijken of hun cursusmateriaal doorbladeren.

Augeo e-learning

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

NOV - Alcohol Schenken - Vinden en Binden

Deze cursus is speciaal opgesteld voor vrijwilligersorganisaties. De cursus verloopt geheel via internet. In de cursus leer je stap voor stap hoe je de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken.

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP) biedt interessante gratis e-learnings: voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. Soms gebruiken ze specifieke voorbeelden voor Den Haag. Maar het overgrote deel van deze online cursussen is algemeen van toepassing. Dus ook geschikt voor deelnemers in Gelderland-Zuid!

Maak meer werk van jouw mantelzorg

Als mantelzorger of zorgprofessional beleef je uitdagende tijden. Er komt veel op je af, of je hebt opeens tijd over. Misschien wil je je kennis op het gebied van mantelzorg versterken. Kijk dan eens naar deze 3 gratis e-learnings!

Aan de slag als vrijwilliger of maatje

Wil je jouw talenten ontwikkelen als vrijwilliger? Doe de e-learning 'Ontdek je talenten' en leer ze optimaal inzetten. Word je of ben je maatje? Ga dan voor de modules 'Maatje worden' en leer waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als maatje.

Een vrijwilligersorganisatie managen

Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Of je kennis bijspijkeren over het managen van je bestaande vrijwilligersorganisatie? Je verdiepen in alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid? Met deze e-learnings kom je vooruit!

Nog wat interessante tips

Webinar 'wederkerigheid'

Bekijk dit webinar met o.a. Lucas Meijs (hoogleraar 'Vrijwilligerswerk' aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam)


Webinars Movisie

Movisie organiseerde in 2017 drie interessante webinars.

Hoe begeleid je vrijwilligers? Leer hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden, binnenhalen en behouden.

Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers? Leer hoe je kunt inspelen op de motivatie van verschillende type vrijwilligers.

Leer werken met verplichte vrijwilligers Leer hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een tegenprestatie, mensen met een arbeidsbeperking, etc.


Dementie

Wil je meer weten over dementie? Dat kan via samendementievriendelijk


Bestuur en beleid

Hier vind je een filmpje van de KNVB over sturen op verenigen. 


Wet-en regelgeving

Hier vind je een instructie voor verkeersregelaars.


Werven van vrijwilligers 

Hier vind je een filmpje van de KNVB hoe u betrokken vrijwilligers kan vinden.


Werken met vrijwilligers

Hier vind je informatie over het begeleiden van en werken met vrijwilligers.


Communicatie en PR

Webinar: Facebook-marketing voor beginners

Facebook advertenties maken


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)