Bekijk interessante hulpvragen van organisaties en verenigingen.


Plaats hier de oproep voor jouw organisatie of vereniging.


Stel je hulpvraag!


Zie alle hulpvragen van mensen bij jou in de buurt.

NLDoet Overbetuwe op 28 en 29 mei 2021

Team Scouting Elst

Team Scouting Elst had gekozen voor enkele kleinere klussen op hun terrein bij sportpark De Pas. Ze waren op 29 mei met vier vrijwilligers bezig.

Team ONA Slijk-Ewijk

Mjan (links) nam namens het ONA-team de taart van Marjan Hiemstra (Forte Welzijn) in ontvangst op 28 mei.

Team Philadephia-Bredelaar

Bij Dagbesteding Philadephia Park Bredelaar waren ruim 20 vrijwilligers actief. Hier even een koffiemoment met Droom! taarten.

Team Santackergaard

Het Santackergaard-team van NLDoet ging 29 mei de tovertunnel uitbreiden op hun terrein achter boerderij Santacker aan de 1e Weteringsewal.

Opruimactie Brienenshof

Foto van één van de opruimteams. In heel Brienenshof gingen op 29 mei meerdere teams op pad om zwerfafval in de wijk op te ruimen.

NLDoet Hemmen

In Hemmen werd er op zaterdag 29 mei bij Dagbesteding Veldstraat gewerkt aan het verfraaien van de al prachtige, locatie met vrolijke gekleurde bloembakken. Hier wethouder Dimitri met een aantal vrijwilligers

NLDoet in Overbetuwe

Team Vlindertuin Heteren

Laatste nieuws

Turntrain(st-)er gevraagd voor dames-selectie ElisthaTrain(st-)er gevraagd voor de dames selectieLees meer
Werken met dieren, meerdere vacatures bij Landerij De ParkVind jij het leuk om in team verband te zorgen voor dieren? Dan zijn er leuke vacatures bij Landerij De Park ...Lees meer

Overbetuwse Kanjers

Overbetuwe kan niet zonder al die actieve vrijwilligers

Dineke Gerritsen

Dineke is een erg actieve vrijwilligster in Heteren. Ze is al heel lang actief bij Liefkenshoek bij de dagbesteding op het Liefkenshoekplein. Deed dat wel 30 uur per week. Noodgedwongen moest de Dagbesteding vanwege Corona tijdelijk op zoek naar een andere locatie en dat werd Randwijk. Daar brachten we haar deze heerlijke taart.

Agnes van Rijsewijk

Ook Agnes is een mens met 't hart op de goede plaats. Ze doet al heel erg lang vrijwilligerswerk en heel actief in Driel en helpt iedereen die een beroep op haar doet. Ze runt samen met Nel de Huiskamer van Driel. Ze heeft een brede interesse en altijd een luisterend oor. Meer dan verdiend die Droom!-taart, uitgereikt door het Vrijwilligers Steunpunt.


Jessie Franses

Jessie is actief in Elst bij Wervershove. Al in de tijd dat het nog een bejaardenhuis was schonk ze koffie en thee. Bejaarden tehuizen kennen we niet meer, maar in Wevershove is er van maandag t/m vrijdag ook nog koffieochtend. Daar blijft ze actief. Ook zij terecht in het zonnetje gezet met deze Droom!-taart.

Uitgelichte onderwerpen

De verschilmakers

Vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren. Dat doet het Oranjefonds in het programma De verschilmakers. Ze bieden 25 organisaties die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen, drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zodat zij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan zich te binden. Zo creëren we nieuwe generaties vrijwilligers en sociaal initiatiefnemers. Echte verschilmakers. Jong, sociaal en oranje.

Ondersteuning van bewoners initiatieven

Heb je een goed idee voor je buurt, straat, dorp of vereniging? Initiatieven van inwoners wil de gemeente stimuleren en als dat kan faciliteren, bijvoorbeeld met Overbetuwe Doet. Zonder ingewikkelde aanvragen.

Recht op een gezond dagelijks ontbijt

Een lege maag heeft geen oren

Het NJO stelt zich ten doel om kinderen wekelijks een ontbijttas met 7 ontbijtjes aan te bieden indien de ouders aangeven dat niet te kunnen betalen. De levering van de ontbijttas geschiedt thuis, gratis en in anonimiteit. Gedurende 52 weken per jaar. Een Voedingsdeskundige heeft verschillende ontbijtboxen samengesteld.

Solidariteits projecten door jongeren

Heb jij een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander of voor de samenleving? Organiseer dan een Solidariteitsproject! Met een groep van vijf jongeren (18-30 jaar) bedenk je een mooi plan en doe je een aanvraag. Als jullie aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangen jullie van het European Solidarity Corps subsidie om jullie project werkelijkheid te maken! Lees hier alles over hoe je dit aanpakt.

Overige gratis trainingen (zie ook bovenaan in menu-balk)

Gratis LeermodulesFree Learning is voor en door iedereen in zorg en welzijn. Gratis en vrij toegankelijke actuele kennis.
Veilig ouder wordenDe vrijwilliger die bij ouderen thuis komt kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling.
EmpowermentGeloven in jezelf en in je eigen kracht staan. De training empowerment gaat hier verder op in.
Nog meer cursussen, maar niet gratisDit is een doorverwijzing naar die overzichts pagina.

Over ons

Ons team.Vlnr: Marjan, Peter en John

Wij zijn er als HelpeninOverbetuwe (voorheen Vrijwilligerssteunpunt) voor de gemeente Overbetuwe.

We helpen je graag verder:

  1. als je moeite hebt met het aanmaken van een hulpvraag of hulp aanbod.
  2. als je graag wat voor iemand of een organisatie wilt doen, maar het lastig vind om die eerste stap te maken.
  3. als je graag eerst met een ander een klusje wilt doen.
  4. bij persoonlijke vragen en maatwerk.

Wil je contact met ons opnemen of meer weten over onze missie en visie? Lees dan verder via de link hieronder!


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)