Bekijk interessante hulpvragen van organisaties en verenigingen.


Plaats hier de oproep voor jouw organisatie of vereniging.


Stel je hulpvraag!


Zie alle hulpvragen van mensen bij jou in de buurt.

NLDoet Overbetuwe op 28 en 29 mei 2021

Team Scouting Elst

Team Scouting Elst had gekozen voor enkele kleinere klussen op hun terrein bij sportpark De Pas. Ze waren op 29 mei met vier vrijwilligers bezig.

Team ONA Slijk-Ewijk

Mjan (links) nam namens het ONA-team de taart van Marjan Hiemstra (Forte Welzijn) in ontvangst op 28 mei.

Team Philadephia-Bredelaar

Bij Dagbesteding Philadephia Park Bredelaar waren ruim 20 vrijwilligers actief. Hier even een koffiemoment met Droom! taarten.

Team Santackergaard

Het Santackergaard-team van NLDoet ging 29 mei de tovertunnel uitbreiden op hun terrein achter boerderij Santacker aan de 1e Weteringsewal.

Opruimactie Brienenshof

Foto van één van de opruimteams. In heel Brienenshof gingen op 29 mei meerdere teams op pad om zwerfafval in de wijk op te ruimen.

NLDoet Hemmen

In Hemmen werd er op zaterdag 29 mei bij Dagbesteding Veldstraat gewerkt aan het verfraaien van de al prachtige, locatie met vrolijke gekleurde bloembakken. Hier wethouder Dimitri met een aantal vrijwilligers

Dreamteam Heteren

Dit team deed enkele projecten bij de Vlindertuin en de Kinder- en Zorgboerderij Overbetuwe in Heteren

Laatste nieuws

Turntrain(st-)er gevraagd voor dames-selectie Elistha

Train(st-)er gevraagd voor de dames selectieLees meer

Werken met dieren, meerdere vacatures bij Landerij De Park

Vind jij het leuk om in team verband te zorgen voor dieren? Dan zijn er leuke vacatures bij Landerij De Park ...Lees meer

Overbetuwse Kanjers

Overbetuwe kan niet zonder al die actieve vrijwilligers

Tim Ruijling

Tim (links) is mede-organisator van de Sunset March. Dat is een initiatief van de Overbetuwse veteranen, waarbij iedere avond minimaal één veteraan meeloopt met het één voor één aanspringen van de lampen op de Nijmeegse brug over de Waal, de Overloop. De naam refereert aan de oversteek van de Amerikaanse Militairen. Tim is daar al ongeveer 7 jaar bij betrokken en dagelijks mee bezig. Hij kreeg twee taartbonnen voor het hele team.

Marian Heering-Ceulen

Marian is jarenlang mantelzorger geweest voor haar vader en haar man. Na hun overlijden, vijf jaar geleden, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten, maar heeft ze zich extra ingezet voor de RK-kerk in Heteren. Zo kookt ze voor De Herberg en het sociaal eetcafé. Ze is voorganger, zit in de pastoraatsgroep en coördineert diverse werkgroepen. Daarnaast is ze erg actief in de paardensport en geeft o.a. rijles aan kinderen en volwassenen.


Wilfred van de Berg

Wilfred is al jarenlang actief als verkeersregelaar bij allerlei activiteiten in Driel en coördineert de hele groep. Er zijn veel activiteiten in Driel en ook altijd een taak voor de verkeersregelaars, zoals de herdenkingen, St Nicolaas, Kersenfeest, de Vierdaagse en bijv bijzondere voetbalwedstrijden. Ook hij is terecht in het zonnetje gezet met deze Droom!-taart.

Uitgelichte onderwerpen

De verschilmakers

Vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren. Dat doet het Oranjefonds in het programma De verschilmakers. Ze bieden 25 organisaties die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen, drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zodat zij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan zich te binden. Zo creëren we nieuwe generaties vrijwilligers en sociaal initiatiefnemers. Echte verschilmakers. Jong, sociaal en oranje.

Regelhulp

Regelhulp is een routewijzer van het ministerie van VWS voor mensen met een ziekte of beperking.

U vindt hier eenvoudige informatie over zorg en ondersteuning. En inspiratie voor maatwerk bij ingewikkelde zorgvragen.

Mantelzorgers ontzorgen

Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe geeft informatie, advies en (groepsgerichte) ondersteuning aan iedereen die zorgt voor een naaste, zowel jonge- als oudere inwoners. De ondersteuning is gericht op het verlichten van de (zorg)taken van de mantelzorger en versterken van de mantelzorger.

Solidariteits projecten door jongeren

Heb jij een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander of voor de samenleving? Organiseer dan een Solidariteitsproject! Met een groep van vijf jongeren (18-30 jaar) bedenk je een mooi plan en doe je een aanvraag. Als jullie aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangen jullie van het European Solidarity Corps subsidie om jullie project werkelijkheid te maken! Lees hier alles over hoe je dit aanpakt.

Over ons

Ons team.Vlnr: Marjan, Peter en John

Wij zijn er als HelpeninOverbetuwe (voorheen Vrijwilligerssteunpunt) voor de gemeente Overbetuwe.

We helpen je graag verder:

  1. als je moeite hebt met het aanmaken van een hulpvraag of hulp aanbod.
  2. als je graag wat voor iemand of een organisatie wilt doen, maar het lastig vind om die eerste stap te maken.
  3. als je graag eerst met een ander een klusje wilt doen.
  4. bij persoonlijke vragen en maatwerk.

Wil je contact met ons opnemen of meer weten over onze missie en visie? Lees dan verder via de link hieronder!

WBTRPowered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)