Contact

contactadres


Prinses Irenestraat 49
6661 EA Elst

e-mailen of bellen?


[email protected]

085 040 60 66

Team

Peter van BreemenVrijwilliger Helpeninoverbetuwe.nl
John Baaijens[email protected]Vrijwilliger Helpeninoverbetuwe.nl
Nicole van Tol[email protected]Coördinator Helpen in Overbetuwe (voorheen VSP)

Hoe kunnen we jou helpen

Wij zijn er als HelpeninOverbetuwe (voorheen Vrijwilligerssteunpunt en Overbetuwevoorelkaar) voor de gemeente Overbetuwe.

We helpen je graag verder:

  1. als je moeite hebt met het aanmaken van een hulpvraag of hulp aanbod.
  2. als je graag wat voor iemand of een organisatie wilt doen, maar het lastig vindt om die eerste stap te maken.
  3. als je graag eerst met een ander een klusje wilt doen.
  4. bij persoonlijke vragen en maatwerk.


  • Zit je nog te dubben en wil je zelf uitzoeken welk soort vrijwilligerswerk het best bij je past? Doe dan hier de talentscan.
  • Wil je contact met ons opnemen: zie de contactgegevens hierboven
  • of wil je meer weten over onze missie en visie? Lees dan verder hieronder


Visie


Vrijwillige inzet is van onschatbaar belang voor een leefbare samenleving. Niet alleen omdat het de vanzelfsprekendste manier is om maatschappelijke betrokkenheid te uiten. Maar zeker ook vanwege de positieve invloed ervan op onze maatschappij en de individuele burger. Zo levert vrijwilligerswerk onbetaalbare zorg, diensten en activiteiten op. Daarnaast biedt het velen de mogelijkheid om maatschappelijk mee te doen. Ook mensen die minder mogelijkheden hebben in de samenleving en op de arbeidsmarkt.


Het doen van vrijwilligerswerk versterkt welzijn, gezondheid en het gevoel van eigenwaarde. Het helpt om persoonlijke en sociale vaardigheden te ontwikkelen. En het kan helpend zijn om zicht te krijgen op de Nederlandse manier van samen leven en werken.

Het Vrijwilligerssteunpunt zet zich in voor een maatschappelijk klimaat waarin inwoners, organisaties en bedrijven gestimuleerd worden te participeren.


Missie


Actief bijdragen aan de maatschappij kan op de meest uiteenlopende manieren. Daarom versterken, ondersteunen en promoten we vrijwilligerswerk in Overbetuwe. Zodat iedereen die wil, zijn of haar steentje kan bijdragen.

Dit doen we via een aantal kerntaken:


1-Met behulp van de vacaturebank en www.helpeninoverbetuwe.ml koppelen we individuele vrijwilligers aan vrijwilligerswerk van maatschappelijke organisaties én koppelen we individuele vrijwilligers aan inwoners met een hulpvraag. Langskomen kan, na het maken van een afspraak. Afhankelijk van de binnenkomende vraag, zoeken we contact met collega-organisaties, zoals bijvoorbeeld het Sociaal Team.

2-Een andere taak is het adviseren, informeren en ondersteunen van maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties.

3-Daarnaast bieden we deskundigheidsbevordering. Daarbij werken we vanuit de vraag die leeft onder vrijwilligers. Hierin werken we nauw samen met het kenniscentrum van de Oost-Betuwse Uitdaging.