Hoe werkt het?

Als je doet wat je leuk vindt dan blijf je gemotiveerd. Daarom is het belangrijk om iets te doen wat echt bij je past. Het Vrijwilligerssteunpunt biedt je verschillende manieren waarop je jouw ideale vrijwilligersbaan vindt. 


» Vacaturebank

Vrijwilligersorganisaties plaatsen vacatures in de vacaturebank. Zo kun je zien wat er allemaal te doen is. De vacaturebank heeft handige filters. Kies bij ‘soort werkzaamheid’ de activiteit die jij graag doet. 

Word je blij van ouderen of vind je het zo fijn om iemand met een beperking een mooie dag te bezorgen? Zoek dan op de doelgroep die jou ligt. Je kan ook filters met elkaar combineren.

Leuke vacature gevonden? Nadat je een account hebt gemaakt kun je meteen reageren. Je hebt dan rechtstreeks contact met de organisatie. 


» Zoek een organisatie die bij je past

Een andere manier om vrijwilligerswerk te vinden is door te kijken welke organisatie bij je past. In de Heumense activiteitengids Topic Actief staan (bijna) alle vrijwilligersorganisaties.

De gids is verdeeld in 5 rubrieken:

  • Educatie en Scholing
  • Kunst, Cultuur en Creatief
  • Natuur en Milieu
  • Samenleven
  • Sport en Beweging

Zit er een organisatie tussen die je aanspreekt maar hebben ze geen vacature? De kans is groot dat ze wel hulp kunnen gebruiken maar (nog) geen vacature hebben geplaatst. Een ding is zeker: organisaties vinden het altijd leuk om benaderd te worden door iemand die interesse heeft!

 


 

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of zit er niks bij wat bij je past? Neem contact op met het vrijwilligersteunpunt. Ik denk graag met je mee!