Voor organisaties

Voor Organisaties

Werf de juiste vrijwilligers

Ben je voor jouw organisatie op zoek naar vrijwilligers? Met je nieuwe organisatiepagina creëer je het uithangbord voor de gewenste vrijwilligers.


Werf vrijwilligers voor eenmalige klussen of voor een langere periode. Met je organisatiepagina breng je jouw organisatie goed in beeld voor de inwoners van jouw gemeente.


Meld snel je organisatie aan en plaats een vacature, en begin zo de juiste vrijwilligers te werven

Organisatie aanmelden

Meld je organisatie aan

Is uw organisatie op zoek naar vrijwilligers en wilt u zich aansluiten bij Gelderse Handen? Klik dan op onderstaande knop om een organisatiepagina aan te maken!

Vacature aanmaken

Maak een vacature aan

Heeft u al een organisatie aangemaakt op de site? Klik dan op onderstaande knop om een vacature aan te maken

Project Oranjefonds: de Verschilmakers

Vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren. Dat doen wij in het programma De verschilmakers. We bieden 25 organisaties die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen, drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zodat zij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan zich te binden. Zo creëren we nieuwe generaties vrijwilligers en sociaal initiatiefnemers. Echte verschilmakers. Jong, sociaal en oranje.

Kennisbank organisaties

Wil je nuttige tips voor alle domeinen, van het werven van vrijwilligers tot aan het schrijven van de perfecte vacaturetekst? Neem dan een kijkje in onze kennisbank!

E-Learnings en workshops

Bekijk onze gedeelde E-learnings en Workshops. Deze worden regelmatig bijgehouden.

Veelgestelde vragen

Als je ergens niet uitkomt, bieden deze veelgestelde vragen een goede houvast om eerst te kijken.

Checklist WBTR

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, NOV-checklist

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Per 1 juli geldt de WBTR. Alle verenigingen en stichtingen moeten dan aan de wet voldoen. Veel organisaties vragen zich af welke gevolgen de WBTR heeft voor het bestuur en wat in de statuten aangepast moet worden. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van hoe het bestuur en het toezicht op het bestuur binnen een organisatie is vormgegeven en wat in de statuten staat.

Wanneer het noodzakelijk is dat de statuten moeten worden aangepast, hoeft dat niet voor 1 juli te gebeuren. Statutenwijzigingen kunnen nog tot 5 jaar na invoering van de WBTR gedaan worden. In die tijd gaat de Wet boven de eigen statuten. 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de gevolgen voor verenigingen en stichtingen


Extra informatie voor organisaties

Klik op de link voor meer informatie hoe je een vacature toevoegt, of hoe je een beheerder aan je organisatie kan toevoegen!