Europass

Wat heb ik aan een Europass?

Wist je dat je naast het doen van vrijwilligerswerk ook mee kunt doen aan ons project Europass? Met Europass kun je al jouw ervaringen, die je hebt opgedaan met het vrijwilligerswerk, vastleggen in een officieel certificaat: de Europass.

Door aan de slag te gaan met de Europass krijg je inzicht in jouw talenten en competenties. De organisatie waar je vrijwilligerswerk doet benoemt jouw kennis en vaardigheden, wat vastgelegd wordt in jouw persoonlijke Europass. 

Europass is een mooie aanvulling op je CV. Je kunt je lijst met kwaliteiten aan andere vrijwilligersorganisatie laten zien of zelfs aan een toekomstige werkgever. En goed om te weten: de Europass kun je de rest van je leven blijven aanvullen met nieuwe opgedane kennis en ervaringen.

“Ik heb weinig diploma’s of certificaten, maar ik kan eigenlijk heel veel. Het is bijzonder dat nu op papier te hebben staan met een handtekening eronder!”


Wat moet ik hiervoor doen?

Laat ons weten dat je interesse hebt. Wij zullen dan contact opnemen met jouw organisatie om jouw Europass verder in gang te zetten. Voor je de Europass ontvangt, nodigen wij jou eerst uit voor een kennismakingsgesprek waarin we meer vertellen over Europass en van jou graag horen hoe je je vrijwilligerswerk ervaart. 
“Nooit bij stilgestaan hoeveel je leert op je vrijwilligersplek. Ik doe het vooral om anderen te helpen, maar ik ben er zelf ook door gegroeid.”

Contact

Peter Schoenmakers[email protected]Interim manager / teamleider (Sutores)

[email protected]
024 8200020