Maatjes

Wil jij ook een Maatje (worden)?

Soms heeft iemand op een bepaald punt in het leven een coach, mentor of maatje nodig. Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes.


Wederzijds plezier

Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen. Bied je graag één op één hulp? Dan kun je Maatje worden.


Vind het juiste Maatjesproject

Maatjes Nijmegen is een online platform waarop mensen elkaar kunnen vinden. Op maatjesnijmegen.nl vind je alle organisaties in Nijmegen die maatjesprojecten aanbieden. Kijk welk initiatief bij jou past, meld je daar aan en de organisatie zoekt voor jou iemand op maat!

Maatje Esmee vertelt

“Dit contact is zo mooi en bijzonder; je bent écht een maatje voor de ander”

In 2020 sloot Esmee Joosten zich aan bij het maatjesproject Mate4You. Deze keuze kwam niet uit de lucht vallen. “Tijdens mijn opleiding Maatschappelijk Zorg werkte ik veel met groepen cliënten. Nu ik Social Work studeer, wil ik mijn horizon verbreden. Ik wil graag écht contact maken door één op één aan het proces van mijn cliënt te werken. Deze ambitie sluit perfect aan bij Mate4You. Daar word je namelijk voor een jaar lang aan iemand gekoppeld. Ik werd gekoppeld aan Adama, een jonge vrouw uit Gambia. Natuurlijk zie ik haar niet als mijn cliënt, maar echt als m’n maatje”.