Wat wij doen

Nijmegen is een echte vrijwilligersstad. Van de 170.000 inwoners zijn er rond de 60.000 inwoners die zich actief inzetten voor hun omgeving, club, hobby of medemens. De vrijwilligerscentrale Nijmegen is er voor al die vrijwilligers en hun organisaties. Voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. Ook dragen we bij aan de vernieuwing van vrijwilligerswerk: we spelen in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de markt.


De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is er...


voor vrijwilligers 

We hebben een aanbod dat varieert van de digitale vacaturebank tot bemiddeling op maat. Ook verzorgen we maatschappelijke stages en organiseren we regelmatig workshops om vrijwilligers te versterken in dat wat zij doen. 


voor organisaties 

Wij bieden graag ondersteuning aan organisaties die met vrijwilligers werken. Met advies, informatie en workshops zorgen we dat zij een aantrekkelijke en uitdagende werkomgeving voor vrijwilligers kunnen creëren. 


voor de Nijmeegse samenleving 

We organiseren activiteiten en evenementen waarbij burgers, instellingen en bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen. Denk aan de Beursvloer, vrijwilligerswerk in de buurt, vrijwilligerscafés, de Vrijwilligersavond ‘Het Lokaal Compliment’ en NL Doet.


Onze organisatie

De vrijwilligerscentrale Nijmegen is onderdeel van de koepelorganisatie Lentl.

Daarnaast werken we onder de naam Gelderse Handen samen met 9 andere vrijwilligerscentrales in Zuid-Oost Gelderland.

Projecten

Veel van bovengenoemde diensten verrichten we vanuit een projectaanpak. Dat doen we in samenwerking met externe partijen.

Meer weten over wat wij doen?

Bekijk dan onze online folder en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is in het bezit van het NOV Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld 3 sterren en een ANBI status.