Skip Sidebar

Over ons

Het Ateliermuseum Jac Maris is één van de weinige ateliermusea van Nederland. Het ademt nog de sfeer uit van Jac Maris (1900- 1996) die er van 1926 tot 1994 heeft gewoond en gewerkt. Het museum ...

Kunst & cultuur
Deel

Gastvrouw/gastheer Marismuseum

Een dag · 4–8 uur
Looistraat 57, 6582 BB Heumen, Netherlands
ReceptieGastheer/vrouw
Kunst & cultuur
#35446
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Ateliermuseum-Jac-Maris/activiteiten/Gastvrouwgastheer-Marismuseum/35446 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gasten ontvangen

Uitgebreide omschrijving

Het sfeervolle Marismuseum aan de Looistraat in Heumen is een van de weinige musea in Nederland waar het hart van het gebouw voor het grootste deel wordt gevormd door het toenmalige atelier van kunstenaar Jac Maris. Daarbinnen vindt men een zich uitbreidende collectie beelden en tekeningen. Drie middagen per week (in bepaalde periodes 2) is het museum geopend en worden er gasten ontvangen door vrijwilligers die hen wegwijs maken in het museum en de beeldentuin.

Taakomschrijving:

Het openen van het museum. Het ontvangen van de gasten, het entreegeld innen, logboek bijhouden, de gasten wegwijs maken in het museum. Verzorgen van de horeca, middels verkoop dranken en kleine versnaperingen. Openingstijden (wo)-za-zondagmiddag 13.00-17.00 uur. Het behoort tot de mogelijkheden om, na enige verdieping in de materie, rondleider te worden.

Functie-eisen:

Interesse in het museum en de beeldhouwer Maris en kunst in de brede zin.

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Regelmatige leden bijeenkomsten, excursies en sociale contacten.Een overzichtelijk museum.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Het ontmoeten van geïnteresseerde gasten. Betrokkenheid op andere vrijwilligers. Mooie plek om te vertoeven.

Werktijd:

13.00-17.00 uur

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Over Ateliermuseum Jac Maris

Het Ateliermuseum Jac Maris is één van de weinige ateliermusea van Nederland. Het ademt nog de sfeer uit van Jac Maris (1900- 1996) die er van 1926 tot 1994 heeft gewoond en gewerkt. Het museum huisvest een voortdurend groeiende verzameling van zijn werk.

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)