Skip Sidebar

Over ons

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk ...

Buurt & omgevingOnderwijsKinderen & Jongeren
Geen armoedeOngelijkheid verminderenGendergelijkheid
Deel

E-learning: Zorgen over een kind, en nu?

Workshop · 1 jan, 00:00 - 00:00
Vanuit huis
Aanmeldingen sluiten in 25 days.
Deel workshop
Augeo Foundation
#56199
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Augeo-Foundation/activiteiten/E-learning-Zorgen-over-een-kind-en-nu/56199 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Leer stressvolle gebeurtenissen en zorgen bij kinderen herkennen, deze te bespreken en hoe jij als vrijwilliger steun kan bieden.

Uitgebreide omschrijving

In Nederland zijn ieder jaar naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig liefde en aandacht, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook hebben veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden. Vrijwilligers werken vaak met kinderen. En meer dan de helft heeft wel eens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Maar wat zou er dan aan de hand kunnen zijn? Zie ik het wel goed? En wat doe je als het iets ernstigs is? Deze online cursus helpt vrijwilligers met dit soort vragen.


In de cursus vertelt Bart, de presentator, wat jij als vrijwilliger kunt betekenen voor een kind waar jij je zorgen om maakt. Tussendoor vorm je je eigen mening, beantwoord je vragen en bekijk je video's van een aantal andere vrijwilligers die over hun eigen ervaringen vertellen.


Aanvullende informatie

De online cursus is gemaakt door de Augeo, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties: Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland, Steunpunt Kindervakanties, YMCA Jeugdwerk en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.


Leerdoelen

Na deze cursus:

  • Weet je welke stressvolle gebeurtenissen kinderen (thuis) kunnen meemaken. Waarschijnlijk kom je erachter dat het om meer kinderen gaat dan je denkt.
  • Kun je beter herkennen wanneer het niet goed gaat met een kind.
  • Weet je hoe jij een eerste schakel kunt zijn, zodat een kind de hulp krijgt die het nodig heeft.
  • Kun je kinderen steunen, die het moeilijk hebben. Je leert hierover aan de hand van voorbeelden en praktische tips.
  • Weet je wat je kunt of moet doen als een medevrijwilliger over de grens gaat bij een kind.


Aanmeldingen sluiten in 25 days.
Deel workshop

Over Augeo Foundation

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken.
Als particuliere stichting zet Augeo zich in voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit doen we met deskundigheidsbevordering, onderzoek, beleidsadvies, veerkracht-projecten en onze Jongerentaskforce. Bij dit alles is ons doel altijd dat mishandelde kinderen vaker gezien, gehoord en gesteund worden.