Skip Sidebar

Over ons

De BAR is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld door het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Heumen. De BAR adviseert het College zowel gevraagd als ongevraagd over allerlei ...

Buurt & omgeving
Deel

Komt u de Burgeradviesraad (BAR) van Heumen versterken?

Structureel werk · 3–4 uur/week · Start vanaf 1 jan
Kerkplein 6, 6581 AC Malden, Netherlands
Buurt & omgeving
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Burgeradviesraad gemeente Heumen
#58399
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Burgeradviesraad-gemeente-Heumen/activiteiten/Komt-u-de-Burgeradviesraad-BAR-van-Heumen-versterken/58399 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De BAR is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld door het College van Burgemeester&Wethouders. We zijn op zoek naar 2 nieuwe leden. Komt u de BAR versterken?

Uitgebreide omschrijving

De BAR is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld door het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Heumen. De BAR adviseert het College zowel gevraagd als ongevraagd over allerlei maatschappelijke vraagstukken binnen het Sociaal Domein, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen. Onderwerpen die iedereen in de kern van het menszijn raken. Ouderen, jongeren en nieuwe Nederlanders zijn hierbij belangrijke doelgroepen. Naast de adviezen die de BAR uitbrengt, zijn de leden ook vanuit hun deskundigheid of ervaring betrokken bij verschillende platforms en werkgroepen in Heumen, bijvoorbeeld over armoede, eenzaamheid en dementie.

 

Samenstelling

De BAR telt acht leden. Door het vertrek van twee van onze leden zijn we nu op zoek naar nieuwe leden om de BAR te versterken. Heeft u ervaring met de consequenties die maatschappelijke issues voor mensen hebben, of kunt u zich hierin goed inleven? En voelt u zich betrokken bij vraagstukken rondom de Wmo, Participatiewet, ouderen, jongeren en nieuwe Nederlanders? Bent u daarnaast misschien zelf iemand die ervaring heeft met het sociaal domein van de gemeente, bijvoorbeeld door een handicap of ziekte? Dan zijn we als BAR op zoek naar u!

 

Persoonlijke inzet

We vergaderen één keer per maand in de avond, met uitzondering van de zomerperiode. Gemiddeld bent u 3 tot 4 uur per week kwijt aan de BAR. Het BAR-lidmaatschap kent een presentievergoeding.

 

Competenties

We vinden het belangrijk dat u kritisch analytisch bent ingesteld en dat u een visie vormt over beleidsplannen binnen het Sociaal Domein. Ook kunt u deze beleidsplannen vertalen naar de uitvoering en daarbij effecten voor inwoners inschatten. Tot slot vinden we het een pré als u vanuit uw achtergrond of als ervaringsdeskundige een inbreng levert. 

 

Reageren?

Herkent u zich in bovenstaande, bent u inwoner van de gemeente Heumen en wilt u graag lid worden van de BAR? Reageer dan t/m 21 november as. op deze oproep of schrijf een brief met uw motivatie aan BurgerAdviesRaad gemeente Heumen, t.a.v. Secretaris BAR, postbus 200, 6581 AZ Malden. Op donderdagochtend 24 november as. vinden de eerste kennismakingsgesprekken plaats.

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Malden > Malden Activiteiten > Burgeradviesraad gemeente Heumen > Komt u de Burgeradviesraad (BAR) van Heumen versterken?

Over Burgeradviesraad gemeente Heumen

De BAR is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld door het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Heumen. De BAR adviseert het College zowel gevraagd als ongevraagd over allerlei maatschappelijke vraagstukken binnen het Sociaal Domein, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen.