Skip Navigation
Over ons

Het Dorpshuis wil een plek zijn voor jong en oud, waar men elkaar ontmoet, waar clubs en verenigingen terecht kunnen met hun activiteiten of waar u gewoon eens binnenloopt voor een (koffie)praatje.

OuderenBuurt & omgevingZorg & Welzijn
Deel

Gastheer/ gastvrouw voor open inloop Rheden

3–6 uur/week
Meester B. Van Leeuwenplein 1, 6991 EW Rheden, Netherlands
#36908
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Dorpshuis-Willem-de-Zwijger/activiteiten/36908 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar gastheren/ gastvrouwen voor onze nieuw op te zetten open inloop.
Uitgebreide omschrijving

Gastheer/gastvrouw voor open inloop Rheden. 

In samenwerking willen de Dorpskerkgemeenschap Rheden, Incluzio en Stichting het Dorpshuis Rheden en open inloop starten.


De open inloop wordt gehuisvest in het Dorpshuis Rheden en is een laagdrempelige plek waar inwoners terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken, een spelletje te doen en een tijdschrift te lezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom! 

 

In het voorjaar 2021 willen wij de ‘open inloop’ nieuw leven inblazen. Het streven is om de open inloop direct te organiseren wanneer dit weer mogelijk is na de Coronamaatregelen. 

Wij zullen deze voorziening van maandag t/m vrijdag bieden, in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur.  

 

Voor deze open inloop zijn wij nog op zoek naar meerdere Gastheren/Gastvrouwen. 

 

Dus vind jij het leuk om bij te dragen aan het creëren van een warme en uitnodigende plek waar inwoners dagelijks terecht kunnen? Vind je het leuk om een gesprek aan te gaan met elke inwoner en zit gastvrijheid in je bloed, dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Taakomschrijving: 

Je ontvangt bezoekers en zorgt samen met andere vrijwilligers dat zij zich welkom voelen en het naar hun zin hebben in het dorpshuis. Tijdens de open inloop zullen steeds één of twee vrijwilligers aanwezig zijn, waarbij het streven is om per weekdag dezelfde vrijwilligers aanwezig te laten zijn. De vrijwilligers zullen steeds aandacht hebben voor de bezoekers en proberen verbindend te zijn, om zo ook onderlinge contacten te stimuleren. 

 

Eigenschappen van de vrijwilliger 

  • Sociaal vaardig 
  • Dienstverlenend  
  • Je vind het leuk om een praatje met allerlei verschillende inwoners te maken 
  • Je weet in te schatten waar inwoners behoefte aan hebben en speelt hierop in 
  • Je bent er goed in om inwoners aan elkaar voor te stellen voor onderling contact. 

Wat krijg je ervoor terug? 

Een leuke plek om andere dorpsgenoten te ontmoeten en ervoor te zorgen dat inwoners met elkaar in contact komen en blijven. Je wordt onderdeel van een leuk en gezellig team van vrijwilligers.  

Werktijd: 

Het Dorpshuis wil deze voorziening van maandag t/m vrijdag bieden, in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur. De werktijd zal dus één middag per week zijn in overleg. 

 

 

 

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Rheden > Rheden Activiteiten > Dorpshuis Willem de Zwijger > Gastheer/ gastvrouw voor open inloop Rheden
Over Dorpshuis Willem de Zwijger
Het Dorpshuis wil een plek zijn voor jong en oud, waar men elkaar ontmoet, waar clubs en verenigingen terecht kunnen met hun activiteiten of waar u gewoon eens binnenloopt voor een (koffie)praatje.
·
#36908
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Dorpshuis-Willem-de-Zwijger/activiteiten/36908 om je aan te melden