Skip Sidebar

Over ons

De vereniging is sinds jaar en dag verbonden aan het Oranje Kruis dat is opgericht in 1909. Het Oranje Kruis is de instantie die in Nederland de EHBO-diploma’s verstrekt. Het doel van deze organisatie ...

ZorgOnderwijsWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Reanimatie/ AED cursus

Workshop · € 50 · 24 mei, 18:00 - 22:00
Berg en Dal, Gelderland, Nederland
ZorgOnderwijsWelzijn
Aanmeldingen gesloten Bekijk open workshops hier.10 plaatsen over.
Deel workshop
EHBO Vereniging Groesbeek
#50166
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/EHBO-Vereniging-Groesbeek/activiteiten/Reanimatie-AED-cursus/50166 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. In de reanimatiecursus leer je reanimeren en hoe je een AED gebruikt.

Uitgebreide omschrijving

Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving, zeker wanneer hier snel mee wordt gestart. In de reanimatiecursus leer je reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Je leert hoe je controleert of een slachtoffer bij bewustzijn is en of deze persoon nog ademt. Ook het geven van borstcompressies en beademen komen aan bod. Tijdens de klassikale lessen oefen je deze vaardigheden in de praktijk op een reanimatiepop, onder deskundige begeleiding van een gediplomeerd docent.

De cursus bestaat uit 1 les van 4 uur en wordt gegeven op locatie : Montessori College, Spoor

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen gesloten Bekijk open workshops hier.10 plaatsen over.
Deel workshop
Berg en Dal > workshops > EHBO Vereniging Groesbeek > Reanimatie/ AED cursus

Over EHBO Vereniging Groesbeek

De vereniging is sinds jaar en dag verbonden aan het Oranje Kruis dat is opgericht in 1909. Het Oranje Kruis is de instantie die in Nederland de EHBO-diploma’s verstrekt. Het doel van deze organisatie en zeker ook die van de EHBO-vereniging Groesbeek is er toe bij te dragen dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn goede eerste hulp te verlenen, totdat de professionele hulpverlening het overneemt. De EHBO-Vereniging Groesbeek staat bij het Oranje Kruis te boek als non-profit opleidingsinstituut ten behoeve van het opleiden en verlengen van het EHBO diploma.
De organisatie en de assistentie bij onderwijs en evenementen van de vereniging geschiedt geheel door vrijwilligers. Anno 2021 bestaat de vereniging ruim 75 jaar en voorziet, gezien het hoge ledenaantal, nog steeds in een behoefte voor de gemeenschap.