Skip Sidebar
Forte Welzijn

Forte Welzijn

Non-profit

Over ons

Forte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel
Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 17 apr 2023
Beek, Gelderland, Nederland
VervoerMaatje & buddy
WelzijnOuderen
Activiteit Delen
Forte Welzijn
#62887
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Forte-Welzijn5/activiteiten/Vrijwillige-chauffeur-ANWB-AutoMaatje/62887 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Heb je een auto en houd je van rijden? Misschien wil jij dan wel vrijwillige chauffeur bij AutoMaatje B&D worden?

Uitgebreide omschrijving

Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

Vanaf 17 april start de welbekende vervoersdienst ANWB AutoMaatje in de gemeente Berg en Dal. Forte Welzijn is hiervoor op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Heb je een auto en houd je van rijden? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwillige chauffeur bij AutoMaatje te worden!


Jouw dag

Het servicepunt van AutoMaatje belt je met de vraag of je over twee dagen naar Beek kan rijden. Meneer wil graag op bezoek bij zijn oude schoolvriend maar kan zelf geen auto meer rijden en kent niemand die hem kan brengen. Je kijkt in je agenda en je ziet dat je kan. Even later gaat de telefoon weer. Vlakbij het adres in Beek zoekt het servicepunt nog een chauffeur. Het sluit aan op jouw rit. Je hebt tijd. Dus kom maar door! Die dinsdag haal je eerst meneer op en daarna mevrouw. In de auto kletsen jullie wat tot aan de bestemming. Als je ze later ophaalt zitten ze vol verhalen over hun bezoek. Nadat je meneer en mevrouw weer veilig thuis hebt afgezet, ga jij met een grote glimlach richting huis.


Iets voor jou?

Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.


Hoe werkt het?

Als een deelnemer een rit aanvraagt, dan wordt deze gekoppeld aan een chauffeur. Als chauffeur word je hierover gebeld. Als je op het gevraagde moment kunt rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de deelnemer op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg heb je een praatje en als het nodig is, help je je passagier. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of meelopen naar de bestemming.

Je krijgt als vrijwilliger een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten, die de deelnemer na afloop van de rit direct aan jou betaalt. Dit is inclusief aan- en afrijkosten. Je auto is APK-gekeurd en heeft minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en een geldige VOG verklaring (of bent bereid die aan te vragen). De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door Forte Welzijn vergoed.


Aanmelden of meer weten

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal of wil je hier meer over weten? Stuur een berichtje naar [email protected] of bel naar 024-303 03 70.


Over ANWB AutoMaatje

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Dit kan bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid komen. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er minder valide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridgeclub.

In een aantal dorpen zijn er al vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nog niet geregeld. Met de komst van ANWB AutoMaatje hebben zij nu ook vervoer.

Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Beek Activiteiten > Forte Welzijn > Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

Over Forte WelzijnForte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van anderen wilt betekenen.
Forte Welzijn is een onafhankelijke instelling voor lokaal welzijnswerk. Wij ondersteunen en stimuleren mensen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, zowel individueel als groepsgewijs. We doen dit vanuit sociale bewogenheid en bevorderen dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken. De werkwijze van Forte Welzijn kenmerkt zich door professioneel en integer handelen.