Skip Sidebar

Forte Welzijn

Non-profit

Over ons

Forte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Vrijwilliger Servicepunt ANWB AutoMaatje

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 17 apr
Millingen aan de Rijn, Gelderland, Nederland
AdministratieReceptieComputerCoördinerenVervoer
Welzijn
Activiteit Delen
Forte Welzijn
#62885
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Forte-Welzijn5/activiteiten/Vrijwilliger-Servicepunt-ANWB-AutoMaatje/62885 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij goed in plannen en word je blij als je anderen kunt helpen? Voor het servicepunt van AutoMaatje zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ritjes plannen!

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilliger Servicepunt Automaatje Berg en Dal

Vanaf 17 april start de welbekende vervoersdienst ANWB AutoMaatje in de gemeente Berg en Dal. Forte Welzijn is hiervoor op zoek naar vrijwilligers voor het servicepunt. Ben jij goed in plannen en word je blij als je anderen kunt helpen? Voor het servicepunt van AutoMaatje zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de aangevraagde ritjes plannen.


Jouw dag

Je komt aan bij het Kulturhus den Ienloop in Millingen. Terwijl je de computer opstart pak je een bakje koffie of thee. Daar gaat de telefoon. Een mevrouw wil over drie dagen naar het ziekenhuis gebracht worden. Je noteert de gegevens en vertelt binnen 24 uur terug te bellen om te laten weten of er een vrijwilliger beschikbaar is. Je kijkt in het systeem welke chauffeurs er op dat tijdstip willen rijden. Je vindt Fred. Fred is toevallig die dag in de buurt van Groesbeek en kan de rit combineren. Je belt Fred of hij een extra rit wil rijden. Hij vindt dit prima. Je belt mevrouw terug en vertelt wie haar wanneer komt halen. Mevrouw is erg blij dat het gelukt is. Je zet de rit in het systeem. En neemt snel het volgende telefoontje.


Aanmelden of meer weten

Wil jij onderdeel van het team van AutoMaatje Berg en Dal worden of wil je meer weten? Stuur een berichtje naar [email protected] of bel naar 024-303 03 70.


Over ANWB AutoMaatje

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Dit kan bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid komen. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er minder valide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridgeclub.

In een aantal dorpen zijn er al vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nog niet geregeld. Met de komst van ANWB AutoMaatje hebben zij nu ook vervoer.

Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Millingen aan de Rijn Activiteiten > Forte Welzijn > Vrijwilliger Servicepunt ANWB AutoMaatje

Over Forte WelzijnForte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van anderen wilt betekenen.
Forte Welzijn is een onafhankelijke instelling voor lokaal welzijnswerk. Wij ondersteunen en stimuleren mensen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, zowel individueel als groepsgewijs. We doen dit vanuit sociale bewogenheid en bevorderen dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken. De werkwijze van Forte Welzijn kenmerkt zich door professioneel en integer handelen.