Skip Sidebar

Forte Welzijn

Non-profit

Over ons

Forte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Vrijwilliger gezocht Forte Thuis, gezinsondersteuning. Binnen gemeente BergenDal

Structureel werk · 1–4 uur/week
Flexibele locatie
HulpverleningOndersteunend werkBegeleidingBestuurAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyZorg
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKinderen & Jongeren
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Forte Welzijn
#36017
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Forte-Welzijn5/activiteiten/Vrijwilliger-gezocht-Forte-Thuis-gezinsondersteuning-Binnen-gemeente-BergenDal/36017 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Forte Thuis geeft gezinsondersteuning aan ouders waarbij het opvoeden en runnen van een gezin om verschillende redenen niet vanzelf gaat.

Uitgebreide omschrijving

In de gemeente Berg en Dal zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning op maat wilt geven aan een jong gezin (0 - 12 jaar) en hen wil ondersteunen. Bijvoorbeeld door het bieden van een luisterend oor, ondersteuning en tips, het delen en bespreken van hun zorgen, het uitbreiden van het netwerk van de ouder(s), zodat ouder(s) hierop terug kunnen vallen of het bieden van rust, structuur en regelmaat. Met als doel dat ouders het daarna zelf weer kunnen en ergere problemen voorkomen kunnen worden.


Heb je zin en tijd om te investeren in gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en word je hier van enthousiast? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Taakomschrijving:

Als gezin kun je in een situatie terecht komen waarin het niet zo goed loopt. Dat kan zijn door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contacten, geldgebrek of bijvoorbeeld spanningen in je relatie. Het kan dan soms fijn zijn als iemand met je meedenkt, tijd en aandacht voor je heeft. Een luisterend oor of iemand die een handje kan helpen. Als vrijwilliger zijn dit de eigenschappen waarmee jij voor het gezin een steuntje in de rug kan zijn. Samen een kop koffie drinken of naar een inloop en ontmoeting gaan kan er ook bij horen. Je bent er voor de ouder(s) zoals een betrokken buurvrouw of buurman dat zou zijn.


Functie-eisen:

inlevingsvermogen, geduld, enthousiasme en meedoen aan de voorbereidingstraining van Forte Thuis. Het is een pré als je zelf kinderen hebt (ervaringsdeskundige), maar dit hoeft natuurlijk niet.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

  • Een leuke enthousiaste club met vrijwilligers
  • deskundigheidsbevordering; de voorbereidingstraining van Forte thuis, maar ook andere trainingen en workshops worden aangeboden
  • gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere vrijwilligers
  • onkostenvergoeding
  • Een enthousiaste coördinator die je graag begeleid


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Als het de ouders goed gaat, gaat het met hun kinderen ook goed! Met jouw inzet, aanwezigheid en ondersteuning draag je hieraan bij!


Werktijd:

in overleg, ongeveer 1,5-4 uurtjes per week

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over Forte WelzijnForte Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeenten Berg en Dal en Overbetuwe. Je bent bij ons welkom met vragen over je welzijn. Ook kun je bij ons terecht als je iets voor het welzijn van anderen wilt betekenen.
Forte Welzijn is een onafhankelijke instelling voor lokaal welzijnswerk. Wij ondersteunen en stimuleren mensen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, zowel individueel als groepsgewijs. We doen dit vanuit sociale bewogenheid en bevorderen dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken. De werkwijze van Forte Welzijn kenmerkt zich door professioneel en integer handelen.