Skip Sidebar

Hortus Nijmegen

Non-profit

Over ons

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken ...

Natuur & MilieuKunst & cultuurOnderwijs
Deel

Tuinmens met passie

Structureel werk · 8–12 uur/week
D'almarasweg 22d, 6525 DW Nijmegen, Nederland
CoördinerenBestuurAdvies & MentoringSociaal contactActiviteiten begeleidenKlussenTuinierenBuiten
Kunst & cultuurBuurt & omgevingNatuur & Milieu
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Hortus Nijmegen
#38164
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Hortus-Nijmegen/activiteiten/Tuinmens-met-passie/38164 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Onze theetuin zoekt enthousiastelingen die met passie en zorg in onze prachtige bloementuin de borders inrichten en onderhouden. Ben jij diegene die we zoeken?!

Uitgebreide omschrijving

Hortus Nijmegen heeft 2 tuinen. Voor de prachtige bloemrijke Theetuin zoeken we mensen met passie voor tuinieren. De tuin bestaat uit meer dan twintig borders, met een grote diversiteit aan beplanting waaronder o.a. een eetbare bloemenperk, 'n Australische plantencollectie, een rozenprieel, een vlindertuin en een akkerveld.


In de Theetuin werken we met een gezellige groep van 10 vrijwilligers met een vaste kracht. Iedereen is welkom in onze tuinen om te werken en we hebben diverse mogelijkheden om te kunnen starten.


Op dit moment zoeken we graag met mensen met ervaring. Naast ervaring met het onderhoud van borders is ervaring in het ontwerpen en kennis van beplanting voor borders een pre.

Heb jij ervaring, vind je het leuk om met een groep mensen samen te werken? Dan nodigen we je heel graag uit om kennis te komen maken!

Hoe kom ik er?

Hortus Nijmegen ligt aan de achterkant van Park Brakkenstein, tussen de spoorlijn en het park. De ingang is per auto vanaf de d'Almarasweg te bereiken (parkeerplaats direct na inrijden), met de fiets ook vanuit het park.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten.
Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig.
Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!