Skip Sidebar
Hortus Nijmegen

Hortus Nijmegen

Non-profit

Over ons

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken ...

Natuur & MilieuKunst & cultuurOnderwijs
Deel
coördinator natuureducatie

coördinator natuureducatie

Structureel werk · 8 uur/week · Start vanaf 15 mrt 2023
Victor Westhofflaan 22, 6525 DK Nijmegen, Nederland
OnderwijsActiviteiten begeleidenBuitenJeugdwerkCoördineren
Natuur & Milieu
Activiteit Delen
Hortus Nijmegen
#30877
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Hortus-Nijmegen/activiteiten/coordinator-natuureducatie/30877 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het coördineren van activiteiten natuureducatie voor groepen kinderen en/of volwassenen. 'In de Hortus valt veel te ontdekken'!

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar een coördinator natuureducatie.

Taakomschrijving:

Je bekijkt- samen met anderen- wat Hortus Nijmegen kan doen aan natuureducatie voor groepen kinderen en/of volwassenen. Het gaat om activiteiten die te maken hebben met de bomen, de planten en de dieren in onze tuinen. Wat valt er te leren en te beleven in de natuur, hoe zit het met duurzaamheid en ecologie, hoe kunnen mensen een beetje meer wereldburger worden? De precieze inhoud bepaal je samen met andere vrijwilligers. Je legt contacten met scholen en stemt de activiteiten voor de kinderen met hen af. Je sluit aan bij het Nijmeegs overleg Natuur- en milieueducatie, waarin allerlei organisaties samenwerken.

Functie-eisen:

Je werkt graag met kinderen en/of volwassenen en hebt hier wellicht ervaring mee. Het is een pre als je kennis of ervaring hebt op het gebied van natuureducatie. Je hebt interesse voor de inheemse planten in onze tuinen, bent enthousiast en vindt het leuk om jong en oud meer liefde voor de natuur bij te brengen. .

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Een prettige werkomgeving met een collegiale sfeer. Samenwerking met andere enthousiaste medewerkers in de tuinen. Kennisvermeerdering. Gratis deelname aan activiteiten in de Hortus, zoals concerten en het Hortuscafé.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Je werkt in de schitterende tuinen en je vindt het opwekken van interesse en verwondering voor de natuur bij kinderen en volwassenen erg de moeite waard. Hierin kun je ook je creativiteit kwijt.

Werktijd:

Afhankelijk van de activiteit door de week en soms in het weekend. Het accent van je werk ligt tijdens het seizoen van 1 april tot eind oktober.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Nijmegen Activiteiten > Hortus Nijmegen > coördinator natuureducatie

Over Hortus Nijmegen

Zonder vrijwilligers is er geen Hortus Nijmegen. Vrijwilligers bepalen het succes. De Hortus geeft vele mogelijkheden om je talenten in te zetten. Vrijwilligers werken in de tuinen. En er werken vrijwilligers in de technische dienst, de administratie en in de programmering van activiteiten.
Wat gebeurt er allemaal in de Hortus? In de Botanische tuin onderhouden we bijzondere en beschermde planten en bomen. De Theetuin, aangelegd vol kleur, vorm en geur, vereist veel zorg en aandacht. Regelmatig vinden er in de tuinen kunstexposities en culturele activiteiten plaats. Ook daar is hulp bij nodig.
Wie komen er in de Hortus? Onze bezoekers zijn heel divers, van jong tot oud, van student tot opa met kleinkind. Zij stellen ons vragen over wat zij zien. Voor fotografen en natuurkenners zijn de tuinen een paradijs. Details worden onderzocht en er wordt veel gefotografeerd. Andere bezoekers laten zich inspireren of komen voor een activiteit of optreden. Of bezoeken de Hortus om lekker te niksen in de tuinen en te genieten van een drankje en een hapje onder De Parasol. Hortus Nijmegen, de Groene Schatkamer, ook voor jou als vrijwilliger!