Skip Sidebar

Over ons

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is hét startpunt voor iedereen die meer wil weten of juist wil vertellen over de geschiedenis van de oudste stad van Nederland.

Wij vertellen het verhaal van ...

Kunst & cultuurOnderwijsBuurt & omgeving
KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Projectleider Tentoonstellingen

Structureel werk · Flexibele uren
Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen, Netherlands
Kunst & cultuurOnderwijsBuurt & omgeving
KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
#55682
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Huis-van-de-Nijmeegse-Geschiedenis/activiteiten/Projectleider-Tentoonstellingen/55682 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis zoekt een Projectmedewerker Tentoonstellingen! In 2023 staan onderwerpen als bioscopen, en de kermis gepland.

Uitgebreide omschrijving

Heb jij een hart voor cultuur en erfgoed in Nijmegen? Draag dan jouw steentje bij aan onze laagdrempelige locatie voor ontmoeting en cultuurhistorie! Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar een vrijwillig Projectleider tentoonstellingen.


In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als expositie- en lezingenruimte, maar organiseren we ook activiteiten in de stad. Voor 2023 staan onder andere onderwerpen als bioscopen, NXP en de kermis op het programma.


Wat ga je doen?

Als projectleider tentoonstellingen sluit je aan bij het vrijwilligersteam Programma en Educatie. Gezamenlijk denken jullie na over de jaarprogrammering en stellen projectteams samen om de tentoonstellingen tot een succes te maken. Binnen een of meerdere van deze projectteams neem jij een aansturende rol aan en fungeer je als aanspreekpunt. Je voert contact met externen en houdt het overzicht op de werkzaamheden, tijdsplanning en financiën.


Functieprofiel

  • Je hebt affiniteit met erfgoed, cultuur en geschiedenis
  • Je weet hoe je historische onderwerpen op een creatieve, eigentijdse en actuele manier presenteert, al dan niet met partnerorganisaties
  • Je hebt ervaring met het aansturen van een groep enthousiaste vrijwilligers
  • Je hebt kennis van het samenstellen van exposities en bijbehorende randactiviteiten, of wil die opdoen
  • Je hebt kennis van het plannen en bewaken van budgetten, of wil die opdoen
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

 

Wat hebben wij te bieden?

Je komt terecht in een klein team van hoofdzakelijk studenten en starters waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als programmamaker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en historisch Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.


Enthousiast geworden? Reageer dan meteen! Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is hét startpunt voor iedereen die meer wil weten of juist wil vertellen over de geschiedenis van de oudste stad van Nederland.

Wij vertellen het verhaal van Nijmegen door, zonder vaste collectie, telkens een ander onderdeel van de Nijmeegse geschiedenis uit te lichten en zo het verhaal van, voor, door en over Nijmegenaren te kunnen vertellen. Je bent niet alleen welkom voor het bezoeken van onze tentoonstellingen en lezingen, maar ook voor vragen of een praatje over persoonlijke ervaringen.