Skip Sidebar

Over ons

Al sinds 1959 bieden vrijwilligers van Hulpdienst Nijmegen hulp aan ouderen, langdurig zieken, gehandicapten en mantelzorgers in Nijmegen. Denk hierbij aan bezoek, wandelen, boodschappen, vervoer en ...

WelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Bezoek aan ouderen

Structureel werk · 2–3 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
Maatje & buddySociaal contactBegeleiding
WelzijnOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Hulpdienst Nijmegen
#31423
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Hulpdienst-Nijmegen-Stichting/activiteiten/Bezoek-aan-ouderen/31423 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ouderen willen bezoeken voor een praatje, wandeling of om samen boodschappen te doen.

Uitgebreide omschrijving

Taakomschrijving:

In Nijmegen wonen heel wat ouderen die behoefte hebben aan een maatje. Iemand die eens in de zoveel tijd langs komt voor een praatje of een wandeling. Andere dingen waarbij je ze als vrijwilliger bij kunt helpen zijn bijvoorbeeld boodschappen doen of met ze mee gaan naar een afspraak in het ziekenhuis.

Functie-eisen:

Je bent inzetbaar binnen de gemeente Nijmegen en je hebt belangstelling voor ouderen die wat ondersteuning en gezelligheid nodig hebben.

Wat heeft Hulpdienst Nijmegen de vrijwilliger te bieden?:

- een fijn en passend contact met een cliënt; - ruimte om samen te bespreken wat wel en niet bij jou past; - coördinatie door professionele medewerkers, waarbij korte lijnen en persoonlijk contact voorop staan; - 2 à 3 keer per jaar een (thema)bijeenkomst én een uitstapje (op vrijblijvende basis); - 2 à 3 keer per jaar een nieuwsbrief.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Al sinds 1959 helpen wij mensen in moeilijke omstandigheden. Een paar uurtjes in de week zijn meestal al voldoende om iemand uit een isolement te halen, afleiding te geven en zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Werktijd:

in overleg

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Hulpdienst Nijmegen

Al sinds 1959 bieden vrijwilligers van Hulpdienst Nijmegen hulp aan ouderen, langdurig zieken, gehandicapten en mantelzorgers in Nijmegen. Denk hierbij aan bezoek, wandelen, boodschappen, vervoer en begeleiding naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, eenvoudig tuinonderhoud en kleine klusjes in huis. Onze vrijwilligers komen bij mensen thuis en bieden hulp daar waar nodig is, waar mensen niet terug kunnen vallen op familie, professionals, buren of kennissen.