Skip Sidebar

Over ons

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Je twijfelt over het alcohol- of drugsgebruik, gokken of gamen en denkt misschien aan een verslaving bij jezelf of bij een ...

Welzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Maatje met grote hond gezocht

Structureel werk · 2–4 uur/week
6534 AD, Nijmegen, Gelderland, Nederland
BuitenMaatje & buddyDe hond uitlatenSociaal contactNederlands
Welzijn
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Hulsen De, Iriszorg
#55550
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Hulsen-De-Iriszorg/activiteiten/Maatje-met-grote-hond-gezocht/55550 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gezellig maatje met grote hond gezocht voor vrijdagmiddag, doordeweeks in de avond of in het weekend.

Uitgebreide omschrijving

Als maatje kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen in de maatschappij. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. 


Voor een gezellige, vriendelijke en beetje stoere man van bijna 60 jaar zoeken we een maatje mét hond. Deze man is namelijk dol op honden, maar aangezien hij in een woonlocatie van IrisZorg woont, is een hond geen optie voor hem. Een maatje met hond zou dus ideaal zijn en dan het liefst een grote hond! 


Deze man is rustig, maar kan ook goed praten. Hij houdt van wandelen, gezellig kletsen, koken en biljarten, maar heeft ook een passie voor computers. Aangezien hij iedere dag werkt, zou een maatje op de vrijdagmiddag, in de avond of in het weekend ideaal zijn. 


Wat ga je doen?

Wat jullie precies gaan doen, mogen jullie helemaal zelf beslissen. Maar denk bijvoorbeeld aan: 

 • Wandelen met de hond
 • Samen koken
 • Gezellig praten
 • Biljarten
 • Af en toe erop uit gaan, bijvoorbeeld naar het bos of naar een park 


Wie ben jij?

 • Je hebt een hond (voorkeur voor grote hond, maar andere maten mag uiteraard ook)
 • je bent sociaal en makkelijk in de omgang 
 • je staat open in het leven en oordeelt niet snel 
 • je kunt goed luisteren, maar je bent ook in staat het gesprek gaande te houden
 • je bent betrouwbaar 
 • je kunt initiatief nemen en bent in staat iemand te enthousiasmeren
 • je bent één jaar lang één dagdeel per week beschikbaar. Eén dagdeel per twee weken kan ook nog. Tijden zijn uiteraard in overleg, maar deze man kan alleen op vrijdagmiddag, in de avond of in het weekend. 


Na je aanmelding als maatje volgt er een kennismakingsgesprek waarbij we graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. We gaan dan samen kijken of bovenstaande cliënt goed bij je past. Daarna regelen we een eerste ontmoeting. Als het van beide kanten klikt, heb je je maatje gevonden!Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënt. Maar daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij je vrijwilligerswerk zorgeloos kan uitvoeren. Wij zorgen voor goede begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een kleine vrijwilligersvergoeding.Wat doet IrisZorg?

IrisZorg is er voor (jong)volwassenen met een verslaving en/of problemen op het gebied van wonen en leven. Met integrale zorg, behandeling, begeleiding, werk en activiteiten, ondersteunen we mensen om weer grip op hun leven te krijgen. Daarnaast bieden we laagdrempelige opvang voor mensen zonder onderdak.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Nijmegen Activiteiten > Hulsen De, Iriszorg > Maatje met grote hond gezocht

Over Hulsen De, Iriszorg

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Je twijfelt over het alcohol- of drugsgebruik, gokken of gamen en denkt misschien aan een verslaving bij jezelf of bij een naaste. Vaak is er meer aan de hand: even de draad van het leven kwijt, geen werk, geen huis, schulden, trauma, psychische stoornis, LVB of je krijgt reclassering. Wij ontmoeten je graag. Iedereen heeft een ander verhaal. We luisteren graag naar die van jou.

Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding, verslavingsreclassering of preventie ondersteunen wij je naar herstel. Ook hebben we aandacht voor naasten. We bieden je trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren en IPS. We werken hierbij met evidence based methodieken, waaronder CRA en Krachtwerk. En we zetten ervaringskennis in, zodat je (h)erkenning vindt in wat je doormaakt.