Skip Sidebar
IBO-Nederland

IBO-Nederland

Non-profit

Over ons

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland. Dat doen we om goede doelen in het buitenland te steunen en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ...

ArmoedebestrijdingOuderenKinderen & Jongeren
Deel

Vrijwilligerswerk in België - inclusief verblijf

Project (Tijdelijk) · 30–40 uur/week · Start vanaf 1 jul 2021
Sint Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, Nederland
Advies & MentoringKlussenBuiten
Mensen met een beperking
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vacature . Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
IBO-Nederland
#36831
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/IBO-Nederland3/activiteiten/36831 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je gaat klussen opknappen in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, gevestigd op een landgoed, bv. schilderen, renovatiewerk en tuinieren.

Uitgebreide omschrijving

Project

Iona vzw is een instelling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Iona wil haar cliënten maximale kansen bieden om zich als een uniek persoon te ontwikkelen en een veilige, aangename, stimulerende woon-, leer- en werkomgeving bieden met aangepaste infrastructuur.

 

De stichting richt zich op de thema's wonen, werken, leren, cultuur / natuur en therapie. Zij zorgen voor 30 kinderen en 25 volwassenen, allen met een verstandelijke beperking. Op het landgoed is o.a. een bakkerij, een keuken en een kaarsenmakerij waar de cliënten hun dag kunnen invullen met nuttig werk. Sommige kinderen gaan naar school, andere worden -intern- naar hun kunnen opgeleid.


Werkzaamheden

Op dit project slaan (internationale) vrijwilligers én de bewoners van het centrum deze zomer de handen ineen. Klein renovatiewerk, schilderen van de kamers of gemeenschappelijke ruimtes, in de tuin werken en helpen bij de dagelijkse taken (wasserij, brood bakken) behoren hier tot je takenpakket. 

 

De bewoners van Iona vzw zullen, waar het kan, mee ingeschakeld worden bij het werk.

Daarnaast wordt een aantal vluchtelingen in België gevraagd om zich ook als vrijwilliger in te zetten. Dit biedt hen een mooie kans om hun netwerk uit te breiden in hun nieuwe land. 


Verblijf

De vrijwilligers worden samen ondergebracht in een gebouwtje op het terrein van de stichting (vzw). Neem wel je eigen slaapzak en matje mee!


Kosten en inschrijven

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €65,- deelnamekosten. Dit is inclusief kosten voor accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vacature . Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Nijmegen > Nijmegen Activiteiten > IBO-Nederland > Vrijwilligerswerk in België - inclusief verblijf

Over IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland. Dat doen we om goede doelen in het buitenland te steunen en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting.

Als vrijwilliger ga je ongeveer 2 weken aan het werk voor een organisatie die leefomstandigheden van mensen helpt verbeteren. Het werk kan een bouwklus zijn, maar ook sociaal werk of werk in de natuur. Je werkt samen in een internationale groep en leert zo elkaar kennen en begrijpen - hoe verschillend je ook in het leven staat.

Meer informatie vind je op de website van IBO-Nederland: www.ibo-nederland.org