Skip Sidebar
IBO-Nederland

IBO-Nederland

Non-profit

Over ons

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland. Dat doen we om goede doelen in het buitenland te steunen en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ...

ArmoedebestrijdingOuderenKinderen & Jongeren
Deel

Vrijwilligerswerk in Moldavië - inclusief verblijf

Project (Tijdelijk) · 30–40 uur/week · Start vanaf 12 jul 2021
Sint Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, Nederland
Ondersteunend werkKoken & etenEngelsAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyKlussenZwerfafvalBuiten
OuderenArmoedebestrijding
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vacature . Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
IBO-Nederland
#36847
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/IBO-Nederland3/activiteiten/36847 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Klussen doen voor ouderen in Moldavië - help op het dagcentrum met koken, sociale activiteiten, huishoudelijke klussen of reparaties en onderhoud.

Uitgebreide omschrijving

Project

Moldavië, een ex-Sovjetrepubliek, is het armste land van Europa. Sinds de onafhankelijkheid in 1992 is het land erg verarmd. Zo'n 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Ouderen leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Hun pensioen is niet toereikend voor de dagelijkse behoefte aan voedsel en verwarming. Velen leven in een sociaal isolement.

 

Stichting Neoumanist Moldova vindt dat ieder mens het recht heeft op een gezond en betekenisvol leven. Deze stichting doet haar best om de ouderen van het stadje Straseni te helpen met basisvoorzieningen als voedsel en warmte.


In 2003 heeft Neoumanist een dagcentrum voor bejaarden geopend in Straseni. Het centrum voorziet de ouderen van een was- en badgelegenheid en een warme lunch en is er medische zorg beschikbaar. Het centrum fungeert ook als sociale trefplaats, waar de ouderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten.


Verblijf

De vrijwilligers worden ondergebracht in houten chalets of in een eigen appartement op het terrein van het dagcentrum.


Kosten en inschrijven

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten. Dit is inclusief kosten voor accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze vacature . Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Nijmegen > Nijmegen Activiteiten > IBO-Nederland > Vrijwilligerswerk in Moldavië - inclusief verblijf

Over IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland. Dat doen we om goede doelen in het buitenland te steunen en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting.

Als vrijwilliger ga je ongeveer 2 weken aan het werk voor een organisatie die leefomstandigheden van mensen helpt verbeteren. Het werk kan een bouwklus zijn, maar ook sociaal werk of werk in de natuur. Je werkt samen in een internationale groep en leert zo elkaar kennen en begrijpen - hoe verschillend je ook in het leven staat.

Meer informatie vind je op de website van IBO-Nederland: www.ibo-nederland.org