Skip Sidebar
Incluzio Rheden

Incluzio Rheden

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Wij geloven in de ...

Deel

Medewerker Informatiepunt (vrijwillig)

3–12 uur/week
Velp, Gelderland, Nederland
Gastheer/vrouwAdministratieOndersteunend werkBegeleidingSociaal contactBestuurAdvies & Mentoring
Buurt & omgevingArmoede & HuisvestingZorg & Welzijn
Deel activiteit
#39439
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Incluzio-Rheden/activiteiten/Medewerker-Informatiepunt-vrijwillig/39439 om je aan te melden

Samenvatting

Vind je het leuk om inwoners met praktische vragen te ondersteunen? Bij de informatiepunten van Incluzio zoeken we verschillende soorten vrijwilligers!

Uitgebreide omschrijving

Vind je het leuk om inwoners met praktische vragen te ondersteunen? Hou je er daarnaast van om bewoners in contact te brengen met elkaar of met hulp- en dienstverleners?


Bij de informatiepunten kunnen inwoners terecht met vragen over activiteiten, wonen, welzijn, jeugd en zorg, maar ook als ze iets willen organiseren in de buurt of vrijwilligerswerk willen doen. We helpen mensen zelf verder of verwijzen hen door naar de juiste organisatie. Inwoners kunnen langskomen, bellen of mailen. 


We zoeken vrijwilligers met een open houding, die goed kunnen luisteren én er volgens voor zorgen dat inwoners door de juiste partij verder worden geholpen. We bieden scholing, begeleiding en een leuk team. Bij de informatiepunten zijn er verschillende taken voor vrijwilligers:


Gastheer/gastvrouw

Als gastheer of vrouw ontvang je inwoners, stelt hen op het gemak en bied bijvoorbeeld een kop koffie of thee aan. Vervolgens zorg je ervoor dat ze verder geholpen worden door de juiste persoon. Het kan ook zijn dat je als gastheer of gastvrouw iemand op weg helpt door samen wat folders door te nemen, een inwoner weg wijs te maken op een website of het samen te hebben over activiteiten, die passen bij de interesses van een inwoner en waar hij/zij aan zou kunnen deelnemen.


Medewerker informatiepunt

Inwoners kunnen bellen, mailen of langskomen bij één van de informatiepunten van Incluzio. Je brengt de hulpvraag van inwoners in kaart. Sommige vragen zijn kort en relatief snel te behandelen. Andere vragen kunnen complex zijn en samenhangen met problemen, die meer op de achtergrond spelen. Soms geef je daarom zelf antwoord of help je de inwoner bijvoorbeeld met het invullen van een formulier. In andere gevallen verwijs je hen door naar de juiste persoon of organisatie of plan je een afspraak in met een professional van Incluzio. 


Assistent/helpende administratie

Voor sommige hulpvragen van inwoners is meer tijd nodig. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een uitkering, beslagvrije voet, aanmelding bij de voedselbank. Als medewerker administratie ondersteun je een professional, doorgaans de sociaal raadsvrouw bij (een deel van) een dergelijk proces en complexere aanvragen en hulpvragen.


Lijkt één van deze rollen (of meerdere) jou leuk? Laat het ons dan weten en we kijken samen verder wat het best past!


Op het moment zijn er 3 informatiepunten. Eén in Velp, één in Dieren en één in Rheden. Meer informatie over Incluzio en de informatiepunten zijn te vinden op de website van Incluzio Rheden.


Op de informatiepunten werk je altijd samen met een professional van Incluzio en soms ook met andere vrijwilligers. Sommige inwoners kun je meteen zelf verder helpen. Als je er niet uitkomt of iets niet zeker weet kun je altijd advies vragen aan een beroepskracht of bijvoorbeeld een vervolggesprek inplannen met een klantcoach, dorpscoach of de vrijwilligerscoördinator van Incluzio.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Velp > Velp Activiteiten > Incluzio Rheden > Medewerker Informatiepunt (vrijwillig)

Over Incluzio Rheden

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Wij geloven in de kracht van inwoners. Dat is waar wij voor staan!
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)