Skip Sidebar
Incluzio Rheden

Incluzio Rheden

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Wij geloven in de ...

Deel

Steunouders gezocht

Structureel werk · 2–8 uur/week
Rheden, Gelderland, Nederland
HulpverleningBegeleidingAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyZorg
WelzijnKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Incluzio Rheden
#39348
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Incluzio-Rheden/activiteiten/Steunouders-gezocht/39348 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Heb je een plekje in je hart, huis en gezin om een ander gezin te helpen? Als steunouder bied je een kind een gastvrij thuis voor bijvoorbeeld een of twee dagdelen per week. Je zorgt voor het kind en ontlast daarmee de ouders die dan even tot rust kunnen komen. Wil je gezinnen die steun nodig hebben helpen en vind je het leuk om voor kinderen te zorgen? Dan is steunouder misschien iets voor jou.


Vaardigheden

Als steunouder kun je van onschatbare waarde zijn voor de vraagouders en hun kind. Je wilt iets goeds doen voor de samenleving en ouders en kinderen helpen. Je staat open voor anderen, die anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt wel je eigen grenzen goed bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. 


Duur

De duur van de inzet van steunouders hangt af van de behoefte van kind en ouders en jouw mogelijkheden. Dit betekent dat het steuntje in de rug van korte of langere duur kan zijn.


Wat bieden wij?

Voordat je start bieden wij je een training, waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap. Wij begeleiden je bij de start en houden nauw contact tijdens de gehele periode van je steunouderschap.


Interesse

Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je een steentje bijdragen aan de maatschappij? Neem dan contact met de coördinators Marjan Helmink en Silvana Linnenbank van Incluzio Rheden.


Meer informatie?

Bekijk de website van Steunouder Rheden

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Incluzio Rheden

Incluzio Rheden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elk dorp in Rheden en Rozendaal een beter dorp. Wij geloven in de kracht van inwoners. Dat is waar wij voor staan!