Skip Sidebar

Over ons

Ouderen wonend in de gemeente Berg en Dal kunnen elkaar op verschillende momenten in de week ontmoeten voor een kopje koffie, om samen te eten of deel te nemen aan activiteiten. Zo ontstaan ...

OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Deel

Kookvrijwilliger Inloop en ontmoeting Berg en Dal

Structureel werk · 6–8 uur/week
Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal, Nederland
Boodschappen doenKoken & etenNederlandsGastheer/vrouwSociaal contact
WelzijnOuderenBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Inloop en ontmoeting, Kalorama
#36289
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Inloop-en-ontmoeting---Kalorama/activiteiten/Kookvrijwilliger-Inloop-en-ontmoeting-Berg-en-Dal/36289 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Houd jij van koken en vind jij het leuk om onze gasten met jouw kookkunsten (binnen het kookbudget) te verwennen? Dan hopen we dat je reageert!

Uitgebreide omschrijving

Als kookvrijwilliger bedenk je zelf de maaltijd voor onze ongeveer 20 gasten, afstemming hierover met de coördinator is altijd mogelijk en zal in de inwerkperiode ook vaker voorkomen. Je verzorgt de inkoop van de ingrediënten en start rond 10u met koken in de huiselijke keuken op de inloop. Je maakt samen met de coördinator afspraken over het budget. Je zorgt (samen met je collega’s) dat de maaltijd rond 12.30u geserveerd kan worden. Het wordt gewaardeerd als je mee-eet, maar dit is niet verplicht. Verder draag je samen met het team zorg voor een opgeruimde en verzorgde keuken en lever je een bijdrage aan de gastvrije en huiselijke sfeer.


Wij vragen:

- Je bent zelfstandig en toont initiatief

- Je kunt goed overzicht houden en plannen, dit is wenselijk bij het koken voor een groep

- Je kunt creatief omgaan met het budget en een menu bedenken dat hierbinnen past

- Je kunt samenwerken en afstemmen met collega’s

- Je voelt betrokkenheid met ouderen van ong. 65 tot 100 jaar en gaat met respect om met onze gasten

- Je bent bij voorkeur één keer per week beschikbaar, op dinsdag of donderdag. Tijden in overleg, bij voorkeur van 9.00u tot 15.30u.


Wij bieden:

- vrijwilligersovereenkomst

- reiskostenvergoeding

- jaarlijks vrijwilligersuitje

- rond kerst een gezellige avond met een hapje, drankje en attentie


Wat maakt jouw inzet de moeite waard?:

- De waardering voor de maaltijd!

- De inloop fungeert ook als sociaal netwerk. Onze gasten missen dit belangrijke netwerk enorm in deze tijd. Juist NU lever jij met het team een significante bijdrage aan hun kwaliteit van leven!

- Je maakt deel uit van een gezellig team!


Dag en tijd:

Dinsdag of donderdag. Tijden in overleg, bij voorkeur van 9.00u tot 15.30u.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Berg en Dal > Berg en Dal Activiteiten > Inloop en ontmoeting, Kalorama > Kookvrijwilliger Inloop en ontmoeting Berg en Dal

Over Inloop en ontmoeting, Kalorama

Ouderen wonend in de gemeente Berg en Dal kunnen elkaar op verschillende momenten in de week ontmoeten voor een kopje koffie, om samen te eten of deel te nemen aan activiteiten. Zo ontstaan ontmoetingen en nieuwe contacten. We willen hiermee bereiken dat ook kwetsbare inwoners zelfstandig en met behoud van regie kunnen blijven wonen in hun eigen wijk of kern.
De inloop wordt geleid en gedraaid door de coördinator van de inloop ondersteund door een enthousiaste groep vrijwilligers.
Inloop en Ontmoeting is een samenwerking van de gemeente Berg en Dal, Forte Welzijn, Het Gasthuis Millingen en Kalorama.