Skip Sidebar
KerkvoorNu

KerkvoorNu

Non-profit

Over ons

KerkvoorNu is een open kerk, midden in de samenleving, waar Jezus centraal staat. Een eigentijdse kerk, een actieve en betrokken gemeente met eenheid in de hoofdzaken, verscheidenheid over de bijzaken ...

Buurt & omgevingReligieWelzijn
Deel
Chauffeurs gezocht: Kinderbegeleiders naar Taalschool Liemers (Zevenaar)

Chauffeurs gezocht: Kinderbegeleiders naar Taalschool Liemers (Zevenaar)

Project (Tijdelijk) · 2–10 uur/week · Voor ongeveer 12 maanden
Duiven, Gelderland, Nederland
VervoerBuitenJeugdwerkOndersteunend werkBegeleidingAndersNederlandsEngelsOekraïnsTraining
Buurt & omgevingReligieWelzijn
Activiteit Delen
KerkvoorNu
#67006
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Kerk-voor-Nu/activiteiten/Fietshelden-gezocht-Kinderbegeleiders-naar-Taalschool-Liemers-Zevenaar/67006 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help kinderen naar school toe te kunnen gaan. Met een busje breng en/of haal je de kinderen zodat zij het onderwijs kunnen krijgen wat ze nodig. Flexibele uren.

Uitgebreide omschrijving

Waar kan je aan bijdragen?

Kinderen die in Nederland gaan wonen moeten snel Nederlands leren. Kinderen die uit Oekraïne vluchten of nieuwkomers gaan daarom naar een taalschool. De taalschool de Liemers zit sinds januari in Zevenaar. Kinderen uit de buurt (Westervoort, Duiven, Zevenaar) gaan daar één schooljaar heen. Na dat jaar gaan ze naar een basisschool in hun eigen buurt.


De kinderen kunnen soms nog niet (goed) zelfstandig naar school. Daarom worden ze de eerste 3 maanden gebracht met een busje. Zo hebben ouders even de tijd om alle andere zaken goed te regelen en kunnen kinderen wel naar school.


We zoeken chauffeurs die deze leerlingen met een personenbusje naar school en terug naar de opvangplek gebracht kunnen worden. Het is belangrijk dat je in bezit bent van een geldig rijbewijs (B) en je bent zelfstandig genoeg om met maximaal 9 kinderen in een personenbusje te rijden. Je heb affiniteit met kinderen en vind het niet spannend om te moeten communiceren zodat dat zij de taal spreken. Het is fijn als je wegwijs bent in de omgeving van Duiven en Zevenaar.


Als kinderen begeleid worden door jou als vrijwilliger, dan is dat met toestemming van de ouder(s). De ouder(s) blijven verantwoordelijk voor hun kind. Ze maken daarin een keuze om hun kind mee te laten gaan met vrijwilligers. Daar worden afspraken over gemaakt.


Een dag beschreven

Als vrijwilliger kom je in de ochtend naar De Stek, daar zullen de kinderen klaar gaan staan om in de bus te stappen met jou als vrijwilliger. Je vertrekt ongeveer 8.00 uur vanaf De Stek met de groep kinderen. De kinderen kunnen tussen 8.00 en 8.30u op school gebracht worden.

Voor middag rit haal je eerst het busje op bij de Stek en haal je de kinderen op in Zevenaar, de kinderen staan op een vaste afgesproken plek op het plein. Als alle kinderen er weer zijn, rij je ze terug naar de Stek. Daar worden de kinderen opgehaald door hun ouder(s).

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de kinderen om 14.45u uit, op woensdag is dit om 12.00u.


Het kan natuurlijk voorkomen dat er onderweg eens iets voorvalt. Als kinderen onderling woorden krijgen of een kind is verdrietig omdat hij/zij het lastig vind op school. Weet je de kinderen dan gerust te stellen en zorg je voor een passende oplossing?


Voorwaarden (VOG /Taal)

Een VOG verklaring is gewenst, dat wordt samen met de kerk van Nu geregeld. Het hebben van ruime rij-ervaring en verkeersinzicht is noodzakelijk.


Tijdinvestering

Er moet per week 10 keer gereden worden over een afstand van ongeveer 5 km enkele reis. Als vrijwilliger kan je aangeven wanneer je kan. Een vaste dag (ochtend of middag) is het prettigste voor de planning. Met de groep aan vrijwilligers willen we een sluitende planning kunnen maken. Een coördinerende rol innemen kan ook, voor wie dat leuk lijkt.


Wat krijg je ervoor terug?

Het zien groeien en ontwikkelen van de kinderen in zowel de zelfstandigheid als de taal, dat moet iedereen een goed gevoel geven. Daarnaast begeleid de Kerk voor Nu (De Stek) de groep vrijwilligers die willen helpen met de begeleiding. De Kerk voor Nu is een plek voor ontmoeting. Vrijwilligers voor dit project zullen vrijwilliger van andere projecten ontmoeten. Er wordt met de Kerk voor Nu gekeken naar een passende tegemoetkoming voor de vrijwilligers van dit project.


Ontvangt u een uitkering van de RSD, dan heeft dit geen effect op de uitkering, wel moet u aangeven dat uw dit als vrijwilligerswerk doet.


Vragen? Geinteresseerd?

Vragen kunnen via Marlijn De Ruiter, via [email protected] of [email protected]

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Duiven Activiteiten > KerkvoorNu > Chauffeurs gezocht: Kinderbegeleiders naar Taalschool Liemers (Zevenaar)

Over KerkvoorNu

KerkvoorNu is een open kerk, midden in de samenleving, waar Jezus centraal staat. Een eigentijdse kerk, een actieve en betrokken gemeente met eenheid in de hoofdzaken, verscheidenheid over de bijzaken en liefde in alles. Een plek waar mensen relaties opbouwen met God en met elkaar. We willen vanuit een verrassende en opbouwende invalshoek het geloof verbinden aan het leven van vandaag. Dat doen we op een creatieve manier en met een vleugje humor.