Skip Sidebar

Over ons

Nationaal Fietsmuseum Velorama, gelegen aan de Waal in Nijmegen, is hét fietsenmuseum van Nederland. De uitgebreide collectie van het museum laat u 200 jaar fietshistorie zien.

Sport & RecreatieKunst & cultuur
Deel

Vrijwilliger publieksbegeleiding, educatie en ontvangst

Structureel werk · 4–24 uur/week
6511 TJ, Nijmegen, Gelderland, Nederland
OnderwijsSociale mediaCreatiefDuitsEngelsNederlands
Sport & RecreatieKunst & cultuur
Activiteit Delen
Nationaal Fietsmuseum Velorama
#52337
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Nationaal-Fietsmuseum-Velorama/activiteiten/Vrijwilliger-publieksbegeleiding-educatie-en-ontvangst/52337 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Fietsmuseum Velorama is op zoek naar een vrijwillige begeleider voor publieksactiviteiten. Vind jij het leuk om mensen een mooie dag te bezorgen?

Uitgebreide omschrijving

Wilt u als vrijwilliger werken bij Nationaal Fietsmuseum Velorama?


Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is het enige museum over fietsen en fietscultuur in Nederland. Sinds 1981 wordt dit museum aan de Waalkade in Nijmegen met een kleine groep vrijwilligers enthousiast in stand gehouden.


Om bij ons aan de slag te gaan heb je geen kennis vooraf nodig van fietsen. Intern brengen wij je het een en ander bij, waarmee je bezoekers ook goed kunt begeleiden.


De collectie van het museum bevat een groot aantal bijzondere fietsen en is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende wereldwijd. Hierbij kun je denken aan een aantal originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s. Houten rijwielen en fietsen met speciale aandrijftechnieken. Interessant zijn ook de fietsen van de Koninklijke familie en de beroemde fiets van Wim van Est waarmee hij zijn val maakte in de Tour de France. Daarnaast is er een collectie speelgoed, accessoires en onze uitgebreide collectie rijwiel verlichting waaronder carbidlampen. Dit alles te midden van de sfeervolle inrichting met originele posters en emaille borden.


Ter ondersteuning van ons team zijn we op zoek naar vrijwilligers. Voelt u zich geroepen om een bijdrage te leveren aan het mooie museum en lijkt het u leuk om onze bezoekers een onbezorgde dag vol plezier te laten beleven? Word dan vrijwilliger! Dat kan bij ons op tal van manieren. Wij zijn op zoek naar kassamedewerkers, onderhoudsmedewerkers en educatief medewerkers.


Publieksbegeleiding, educatie en ontvangst

We willen als museum meer handen en voeten geven aan ons educatief programma. Hierbij kun je denken aan activiteiten voor basisschoolleerlingen maar ook aan rondleidingen in het algemeen. Ook willen we meer zichtbaar worden op sociale media en internet.


Lijkt het je leuk om vorm te geven aan dit programma? Kom jij je bed uit om mensen een mooie dag te bezorgen? Weet jij mooie verhalen te verbinden aan onze objecten? Dan zoeken wij jou! We zijn heel flexibel als organisatie, belangrijkste is dat we het gezellig en leuk met elkaar hebben.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Nijmegen > Nijmegen Activiteiten > Nationaal Fietsmuseum Velorama > Vrijwilliger publieksbegeleiding, educatie en ontvangst

Over Nationaal Fietsmuseum Velorama

Nationaal Fietsmuseum Velorama, gelegen aan de Waal in Nijmegen, is hét fietsenmuseum van Nederland. De uitgebreide collectie van het museum laat u 200 jaar fietshistorie zien.