Skip Sidebar

Over ons

Vrijwillige hulp bij mensen die het lastig vinden om sociale contacten te leggen en deel te nemen bij activiteiten. Binnen dit project gaat u samen met een Bruggenbouwer, een soort tijdelijk coachend ...

Kunst & cultuurWelzijnKinderen & Jongeren
Deel

Wil jij iemand op weg helpen in de gemeente Beuningen?

1–2 uur/week
Beuningen, Gelderland, Nederland
HulpverleningBegeleidingAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyZorg
WelzijnOuderenKinderen & Jongeren
Deel activiteit
#45412
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Perspectief-stichting-voor-welzijn-zorg-sociaal-en-cultureel-werk1-Perspectief-project-aangenaam-kennismaken/activiteiten/Wil-jij-iemand-op-weg-helpen-in-de-gemeente-Beuningen/45412 om je aan te melden

Contactpersoon

Valerie Bekkers-SlahmiStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Je helpt mensen de eerste stappen te zetten om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen in de buurt. Dit doe je door iemand te coachen.

Uitgebreide omschrijving

Voor het project ‘Aangenaam kennis te maken’, actief in Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt, zoeken we vrijwillige bruggenbouwers. Het lukt niet iedereen om zelfstandig contacten op te bouwen. Als Bruggenbouwer help je mensen de eerste stappen te zetten om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen in de buurt. Dit doe je door iemand te coachen. Als bruggenbouwer stel je bijvoorbeeld mensen aan elkaar voor, oefen je met nieuwe situaties, moedig je aan en ga je zelf een aantal keer mee naar nieuwe activiteiten. De trajecten duren gemiddeld 20 weken, waarin je jezelf probeert overbodig te maken.


Wat vragen wij als je als Bruggenbouwer aan de slag gaat?

- Gemiddeld 2 uur per week beschikbaar zijn

- De uitdaging zien in jezelf overbodig maken (coachen i.p.v. zelf de oplossing zijn)

- Goed kunnen luisteren, vragen durven stellen

- Open staan voor mensen die zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden


Perspectief en MEE Gelderse Poort bieden alle professionele ondersteuning die je wenst. Bijvoorbeeld sparren over bepaalde situaties, bijscholing en uiteraard een vrijwilligerscontract.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deel activiteit

Over Perspectief, project 'Aangenaam kennis te maken'

Vrijwillige hulp bij mensen die het lastig vinden om sociale contacten te leggen en deel te nemen bij activiteiten. Binnen dit project gaat u samen met een Bruggenbouwer, een soort tijdelijk coachend (vrijwilliger) maatje aan de slag. Dit project is bedoeld voor mensen van alle leeftijden.

Powered by Deed‌mob Tools ·