Skip Sidebar

Over ons

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.

Welzijn
Deel

Cursus Mental Health First Aid, Eerste hulp bij psychische problemen

Evenement · 1 feb 2023, 09:30 - 12:30
Vanuit huis
Welzijn
Ben je erbij? 12 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in a month.
Deel evenement
Pro Persona Connect afdeling Preventie
#58490
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Pro-Persona-Connect-afdeling-Preventie1/activiteiten/Cursus-Mental-Health-First-Aid-Eerste-hulp-bij-psychische-problemen/58490 om je aan te melden

Contactpersoon

Pro Persona Connect afdeling PreventieStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot uw kennis over psychische aandoeningen en leert u situaties beter inschatten.

Uitgebreide omschrijving

Wat doet u als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot uw kennis over psychische aandoeningen en leert u situaties beter inschatten. U ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren.

U ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

 

De MHFA-cursus bestaat uit 4 online dagdelen van 3 uur en wordt aangeboden op woensdag 1 + 8 + 15 + 22 februari 2023 van 09.30 -12.30 uur.

Deze cursus is gratis en bedoeld voor vrijwilligers, professionals en inwoners uit Berg en Dal met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Deelname is gratis.

 

Quote van een deelnemer: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en weet nu hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen!”

 

Bij volledige deelname en een behaalde afsluitende toets, ontvangt u een certificaat “First Responder MHFA”, met een geldigheidsduur van 3 jaar (na 3 jaar heeft u de mogelijkheid voor een korte herhaalcursus om gecertificeerd te blijven):

• De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers

• Deelnemers per groep: maximaal 12 personen

 

Deelname en Aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding voor de cursus kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat van Pro Persona Preventie preventieaapestaartjepropersonapuntnl


Let op: Aanmelding verloopt niet rechtstreeks via de site van Gelderse Handen

Ben je erbij? 12 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in a month.
Deel evenement

Over Pro Persona Connect afdeling Preventie

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.