Skip Sidebar

Over ons

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.

Welzijn
Deel

Cursus Mental Health First Aid, Eerste hulp bij psychische problemen

Workshop · 7 jun, 13:30 - 16:30
Wijchen, Gelderland, Nederland
Welzijn
Aanmeldingen gesloten Bekijk open workshops hier.15 plaatsen over.
Deel workshop
Pro Persona Connect afdeling Preventie
#64942
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Pro-Persona-Connect-afdeling-Preventie1/activiteiten/Cursus-Mental-Health-First-Aid-Eerste-hulp-bij-psychische-problemen/64942 om je aan te melden

Contactpersoon

Pro Persona Connect afdeling PreventieStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Een cursus van 4 bijeenkomst over hoe te handelen bij mensen met beginnende psychische problemen of mensen die in een crisis verkeren.

Uitgebreide omschrijving

Voor mensen die willen leren hoe te handelen bij mensen met beginnende psychische problemen of mensen die in een crisis verkeren organiseert Persona Connect de cursus ‘Mental Health First Aid’. Tijdens de kosteloze cursus krijgen vrijwilligers, professionals en inwoners uit gemeente Wijchen met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) handvatten hoe te handelen in bepaalde situaties.

 

Iedereen komt wel eens in aanraking met iemand met psychische problemen. Dat kan bijvoorbeeld een geliefde, vriend of familielid die steeds somberder wordt. Of een buurvrouw, leerling of collega met een paniekaanval. Leren om het gesprek met deze mensen aan te gaan is belangrijk om de problemen niet erger te laten worden.

 

De cursus ‘Mental Health First Aid (MHFA)’ vergroot de kennis over psychische aandoeningen en leert deelnemers situaties beter inschatten. Er worden vaardigheden ontwikkelt om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

 

Quote van een deelnemer: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en weet nu hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen!”

 

Bij volledige deelname en een behaalde afsluitende toets, ontvangen deelnemers een certificaat “First Responder MHFA”, met een geldigheidsduur van 3 jaar (na 3 jaar heeft men de mogelijkheid voor een korte herhaalcursus om gecertificeerd te blijven).

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers en er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

 

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur in Wijchen. De cursusdata zijn: 7 + 14 + 21 + 28 juni 2023 van 13.30-16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://mhfa.nl/cursus/smhfa-welzijn-t-mozaiek-07-06-2023-14-06-2023-21-06-2023-28-06-2023/

Deelname is gratis.


Aanmelden via deze website is niet mogelijk voor deze cursus!

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen gesloten Bekijk open workshops hier.15 plaatsen over.
Deel workshop
workshops > Pro Persona Connect afdeling Preventie > Cursus Mental Health First Aid, Eerste hulp bij psychische problemen

Over Pro Persona Connect afdeling Preventie

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.